Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

James i Miller uzbuđeni zbog Blattovog sistema

Novi trener Cleveland Cavaliersa, Amerikanac David Blatt, nikada nije trenirao u NBA ligi, tako a bi mu prvi angažman mogao biti pravi izazov, najviše zbog toga što vodi novu super-momčad lige.

No, nitko ne sumnja u Blattovo trenersko i košarkaško znanje, posebno što se tiče igre u napadu. Nakon samo par dana trening kampa, igrači govore o Blattu u superlativima, dok Mike Miller njegov napadački sistem naziva genijalnim: ”Njegov napadački stožer je na granici genijalnosti. Treba malo vremena za uhodati se, ali na kraju shvatite zašto je odveo toliko ekipa do titule prvaka. On je dobar trener.”

Jedan dio Millerove izjave upada u oči, a to je da treba malo vremena az uhodati se u sistem, što može biti problem jer je i cijela ekipa popunjena novim igračima sa svih strana. Sigurno sve neće kliknuti prvog dana, možda ne i cijele prve sezone, ali kada se ekipa uhoda, Cavaliersi će sigurno biti najatraktivnija momčad lige.

LeBron James se isto osvrnuo na Blattov napadački sistem: ”Dosta je slobode u igri i dečki će se trebati priviknuti na to. Momci previše analiziraju, ali kada sve dođe na svoje imate toliko različitih opcija. Kako god se obrana suparnika postavi, mi ćemo imati rješenje.”

Blatt je kao trener bio prvak u Izraelu (Maccabi), Italiji (Benetton), izabran je za najboljeg trenera ruske lige, osvojio je Euroligu s Maccabijem prošle sezone te je proglašen i najboljim euroligaškim trenerom. Kao glavni trener reprezentacije Rusije osvojio je Europsko prvenstvo 2005. godine, dok je treći bio na Europskom prvenstvu 2011. i na Olimpijskim igrama 2012. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE