Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

James i O’Neal debitirali kao suigraèi

Velike košarkaške zvijezde NBA lige LeBron James i Shaquille O’Neal sinoæ su odigrali prvu utakmicu kao suigraèi u dresu Cleveland Cavaliersa i odmah su upisali pobjedu.

Slavili su Cavsi na domaæem parketu nad Charlotte Bobcatsima 92-87 u sklopu NBA predsezone, a James i O’Neal imali su tijekom utakmice nekoliko zapaženih zajednièkih akcija, pick-and-rollova, koji bi se uz malo uvježbavanja mogli pokazati neobranjivom kombinacijom.

James je utakmicu okonèao s 15 postignutih koševa za 14 minuta na parketu (šut iz igre 5/7), dok je O’Neal upisao 6 koševa, 3 skoka i blokadu za 15 minuta provedenih u igri.

“Ja i Shaq smo odigrali prilièno dobro zajedno. Mislim da se ne bi trebalo biti teško priviknuti niti jednom od nas. Obojica znamo igrati košarku i želimo pobijediti” rekao je James, koji se nada da æe uz pomoæ gortstasnog centra, èetverostrukog osvajaèa NBA prstena pristiglog ovog ljeta iz Phoenixa, uspjeti osvojiti svoj premijerni NBA naslov.

“LeBron je sjajan igraè, a ja imam puno iskustva u igranju sa sjajnim, mladim igraèima kao što je on. Moj posao u klubu je uklopiti se. Ja ne tražim 20 ili 30 šuteva po utakmici. Ja se samo želim uklopiti u momèad” rekao je O’Neal nakon utakmice.

Od ostalih predsezonskih utakmica spomenimo uvjerljivu pobjedu Phoenixa Sunsa na domaæem parketu protiv osmerostrukog uzastopnog prvaka Srbije Partizana 111-80.

Za krilnog centra Sunsa Amarea Stoudamirea je ovo bila prva utakmica u skoro osam mjeseci nakon ozljede oka, a okonèao ju je sa 12 postignutih koševa. Tijekom dvoboja je Stoudamire nosio zaštitnu masku.

Goran Dragiè predvodio je ujednaèenu momèad Sunsa sa 16 koševa, dok je Jason Richardson ubacio 15. Kod Partizana je najefikasniji bio Jan Vesely sa 16 koševa, a Aleksandar Mariæ je dodao 14.

Rezultati:
Cleveland – Charlotte 92-87
Washington – Memphis 101-92
Philadelphia – Toronto 107-98
San Antonio – Houston 85-99
Phoenix – Partizan 111-80
Portland – Sacramento 98-86
Chicago – Utah 102-101 (izvještaj)

Latest Posts

NE PROPUSTITE