James i Stoudemire u problemima zbog majki

Završnicu sezone u NBA ligi prati èitav niz bizarnih vijesti o košarkaškim zvijezdama, njihovima i porocima njihovih majki.

U èetvrtak su došle tri takve vijesti, od kojih se ona najozbiljnija tièe krilnog košarkaša New York Knicksa Wilson Chandlera, koji je u utorak kasno naveèer zaustavljen na cesti zbog prometnog prekršaja, a policija je usput u njegovu posjedu pronašla plastiènu vreæicu s marihuanom.

Prometnik koji ga je zaustavio odmah je namirisao marihuanu unutar vozila, a košarkašev suvozaè Lamonte Yerbrough (22) priznao je da je pušio drogu. Chandler, inaèe ponajbolji košarkaš Knicksa prošle sezone, i njegov prijatelj nisu privedeni u postaju, veæ su na licu mjesta primili kaznenu prijavu zbog posjedovanja marihuane. Na sudu æe se morati pojaviti 1. srpnja.

Nevolja s vlastitom majkom, 54-godišnjom Carrie Mae Stoudemire, ima košarkaš Phoenixa Ama’re Stoudemire. Policija je ženu uhitila u subotu poslijepodne u Scottsdaleu, Arizona, nakon što je prelazila iz trake u traku svojim Lincoln Navigatorom pri brzini od stotinjak kilometara na sat.

Nakon što je odbila testiranje na alkohol i drogu, policijski službenici stavili su joj lisice i smjestili u policijsko vozilo. Amar’e je stigao po majku nedugo potom u pratnji još jednog muškarca, ali ga je policija zamolila da ode nakon što je majka nekoliko puta u oèaju zazvala njegovo ime.

U izvještaju su policajci naveli da su njezine oèi bile vodenaste i staklene. Rekla im je, navedeno je takoðer, da ide na teèaj odvikavanja od alkoholne ovisnosti.

Dobila je kaznene prijave za prekoraèenje brzine i nekontroliranu vožnju, te je nakon nekoliko sati puštena kuæi.

Košarkaševa je majka ranije veæ u nekoliko navrata boravila iza rešetaka optužena za posjedovanje droge i prostituciju.

S najbizarnijim od svih sluèajeva nedvojbeno se, meðutim, suoèio LeBron James. Na više se blogerskih internetskih stranica pojavila glasina da je njegova majka Gloria razotkrivena u seksualnoj aferi s njegovim suigraèem i prijateljem Delonteom Westom (25).

Informacije idu tako daleko da govore kako je LeBron do šokantne spoznaje došao uoèi èetvrte utakmice polufinala doigravanja na Istoku, kada su Cavaliersi vodili protiv Bostona 2-1. Od tog je trenutka za Jamesa i Cleveland sve pošlo po zlu.

Svom odvjetniku Fredericku Nanceu James je naložio da demantira glasine:

“Svaka osoba s barem malo pameti shvatit æe da je to potpuno smeæe” rekao je odvjetnik.

James je oèito vrlo ranjiv na vlastitu majku, èije ime ima istetovirano na desnoj podlaktici.