Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

James i Wade možda preskaèu Svjetsko prvenstvo

LeBron James i Dwyane Wade, dvije velike NBA izvjezde, oklijevaju se izjasniti hoæe li sljedeæe godine zaigrati za amerièku reprezentaciju na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Turskoj.

Amerikanci nisu osvojili Svjetsko prvenstvo još od Toronta 1994. godine. Prošle godine su James i Wade uživali u osvajanju zlatne olimpijske medalje na Igrama u Pekingu, dakako, uz njihov golemi doprinos. No, pitanje je hoæemo li ih gledati i dogodine u Turskoj.

Amerièka reprezentacija okupit æe se na mini-kampu sredinom srpnja sljedeæe godine, a potom opet u kolovozu, uoèi pripremnih utakmica u SAD-u i Europi pred poèetak Svjetskog prvenstva u Turskoj, koje je zakazano od 28. kolovoza do 12. rujna.

LeBron James iz Clevelanda je prošle sezone bio izabran za najkorisnijeg igraèa NBA lige (MVP), dok je Miamijev Dwyane Wade bio vodeæi strijelac lige. Ne treba niti naglašavati koliko bi njihov izostanak znaèio amerièkoj vrsti. Obojica imaju moguænost sljedeæeg ljeta postati uvjetno slobodni igraèi, s godinom dana do isteka ugovora.

“Ja sam ”negdje u sredini” kada je u pitanju moj odlazak na Svjetsko prvenstvo. Naravno da bih želio zaigrati s deèkima, no, moram vidjeti kako æe se ova sezona razvijati prije donošenja konaène odluke “ poruèio je Wade u izjavi za ESPN.

James je, pak, još prošloga mjeseca objelodanio da kani sudjelovati u snimanju filma Fantasy Basketball. Taj æe se film djelomièno snimati u Las Vegasu, te bi mogao utjecati na dostupnost LeBrona amerièkoj reprezentaciji.

“Još se ne zna toèno kada æe se snimati film. Stoga trenutno nemam niti odgovor hoæu li moæi zaigrati za reprezentaciju” izjavio je James.

Latest Posts

NE PROPUSTITE