Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

James i Wade proigrali, Miami izjednaèio

Vodili su košarkaši Indiana Pacersa 61-51 protiv Miami Heata osam i po minuta prije kraja treæe èetvrtine èetvrte utakmice polufinalne serije NBA doigravanja na Istoku.

Sva je voda u tom trenutku išla na njihov mlin i èinilo se da æe igraèi Franka Vogela do treæe pobjede u seriji. No, nova je iskra tada odjednom planula u igri floridske momèadi, èiji su igraèi iznenada poèeli skakati, blokirati, krasti lopte…

Stalno dobrom LeBronu Jamesu, u nedjelju izvrsnom, prikljuèio se Dwyane Wade, pa potom i Udonis Haslem, te su igraèi Erika Spoelstre unutar samo sedam minuta igre došli od spomenutih 61-51 za Pacerse do 76-66 vlastitiog vodstva. Serija 25-5, i dobivena treæa treæina 30-16, pokazali su se dostatnim vodstvom za konaènu 101-93 pobjedu.

Deset minuta prije kraja smanjili su Pacersi na minus 1 (80-79), ali je Wade dvama vezanim ubaèajima opet odveo utakmicu na sigurnih plus pet. Posljednju prijetnju domaæih, koji su tricom Dannyja Grangera minutu i 35 sekundi prije kraja došli na minus pet (96-91), preciznim je ubaèajem s odstojanja odbio Udonis Haslem, koji je u posljednjoj èetvrtini ubacio osam poena od ukupno 14.

Briljantnu je partiju odigrao James s 40, koševa, 18 skokova i devet asistencija, dok je Wade dodao 30 koševa, od èega 22 u drugom poluvremenu, devet skokova i šest asistencija. Obojica su bili na preko 50% šuta iz igre, a dodali su i po dvije blokade. Wade nije izgubio niti jednu loptu, James jest pet, ali je i dvije ukrao.

Igrali su Floriðani opet bez svog prvog centra Chrisa Bosha, koji je zbog ozljede trbušnog mišiæa izgubljen za ovu seriju.

Danny Granger za Indianu je ubacio 20 koševa uz pet skokova. Darren Collison dodao je 16 poena.

Peta utakmica serije u utorak se igra u Miamiju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE