Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

James i Wade: Spoelstra je strašno napredovao

Brojni su upitnici bili postavljani nad Erika Spoelstru kao trenera košarkaša Miamija. No, nakon treæe finalne utakmice NBA doigravanja dobio je jasnu podršku najvažnijih igraèa.

“Mislim da je Spo (Spoelstra op.a.) bio sjajan. Pogledajte koliko su ga ljudi osporavali zadnje dvije godine, a on je napravio odlièan posao. Dva finala u nizu, ali što je važnije, kao momèad smo uvijek u poziciji da dobijemo utakmicu, baš svaku utakmicu” izjavio je LeBron James.

“Što se mene tièe, naš se odnos razvijao koliko smo zajedno i sada se jako dobro razumijemo. Vjerujem da æe se Spoelstra još razvijati, a i ja skupa s njim. On je velik trener, a ove godine je postao otvoreniji pa je uzajamno povjerenje još poraslo. Èesto nas, deèke s parketa, pita za mišljenje, ali njegova je i dalje zadnja. No, nama puno znaèi jer želi èuti i naš pogled na neke situacije” pohvalila je trenera prva zvijezda momèadi i ovogodišnji MVP sezone.

Sa suigraèem se u potpunosti složio i Dwyane Wade koji je još nedavno, u 3. utakmici drugog kruga protiv Indiane, imao nekih nesuglasica s Spoelstrom.

“Gledajte, nešto se pozitivno izrodilo iz tog našeg incidenta, a uz to pokazuje i da su naši odnosi na višoj razini. Nas smo dvojica vrlo dugo zajedno, postali smo kao èlanovi obitelji, kao braæa, imamo “svojih trenutaka”, ali se volimo i uvijek idemo dalje prelazeæi preko toga. On  me je nekad previše pritiskao i kada sam bio preumoran, ali to su bila neka druga vremena. Slažem se s LeBronom kada kaže da je Spoelstra strašno napredovao, a posebno mi je zadovoljstvo što sada uvijek želi èuti i naše mišljenje, premda su odluke na njemu. To je kljuèno u odnosu igraèa i trenera. Sada osjeæamo njegovu otvorenost i spremnost da nas sasluša” zakljuèio je Wade.

Latest Posts

NE PROPUSTITE