Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

James Jones najavio mirovinu i kraj NBA karijere

Karijera Jamesa Jonesa je uz LeBrona Jamesa postala uspješna (zadnjih šest sezona su igrali u NBA finalima i osvojili 3 titule, dvije s Miami Heatom i jednu prošle sezone za Cleveland Cavalierse).

Ipak, Jones više nije u cvijetu mladosti i samo zauzima mjesto nekom mlađem igraču na rosteru Cavsa koji bi možda i više pomogao Cavsima u borbi za prsten prvaka.

Više uzastopnih nastupa u finalima imaju Bill Russell (10), Sam Jones i Tom Heinsohn (9), Frank Ramsey i K.C.Jones (8) i Bob Cousy (7).

Za lokalne gradske novine Jones je izjavio da će se umiroviti nakon sljedeće sezone koja će biti njegova 15. u NBA karijeri.

Njegova zadnja želja je da s Clevelandom bar još jednom igra u finalu i da se bori za naslov prvaka.

,,Nakon 15 godina dugog puta, mislim da je vrijeme da pogledam unazad i da shvatim da sam nešto ostvario“, rekao je Jones.

,,Četrnaest ili petnaest, nije velika razlika, ali da mogu reći da sam igrao 15 godina moram još jednu sezonu odigrati.“

Jones ima opciju i na ljeto 2017. godine izaći iz ugovora, no kako ga LeBron želi nazad, a i Jones želi da igra s LeBronom, pa ćemo ga i na godinu gledati u NBA.

Jones svakako ima minutažu veterana i iako je skoro ispao iz rotacije, ipak je uspio pogoditi 11 trojki u velikom postotku (od 14 pokušaja pogodio je 11 trojki uz 78,6 % uspješnosti).

James Jones je u NBA ligu došao 2003. godine kada su ga kao 20. izbor druge runde drafta, a 49. ukupno izabrali Indiana Pacersi. U NBA karijeri je igrao za Indianu (dvije sezone), Phoenix Sunse (dvije sezone), Portland Trail Blazerse (jednu sezonu), Miami Heat (6 sezona) i u Clevelandu zasad igra treću sezonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE