Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

James Jones pobijedio Allena i Piercea

Možete li zamisliti situaciju u kojoj James Jones dobije loptu na trici i pogaða za pobjedu protiv Celticsa? Ako ne možete pogledajte video izvještaj juèerašnjeg natjecanja u tricama. Upravo je Miamijev Jones odnio pobjedu ispred dvojice Kleta, branitelja naslova Paula Piercea i najboljeg tricaša svih vremena Raya Allena.

Tradicionalno se subotom u sklopu All-Star vikenda održava natjecanje u tricama. Juèer smo imali priliku vidjeti kako nam svoje šuterske sposobnosti pokazuju Ray Allen, Paul Pierce, Kevin Durant, James Jones, Dorell Wright i Daniel Gibson. Komentatori TNT-a odabrali su svoje favorite i natjecanje je moglo poèeti.

Prvi je na redu bio upravo Jones. Odlièno je otvorio natjecanje, postigao 16 koševa i mogao se nadati ulasku u finale. Nakon njega šutirao je Gibson kojemu je ovo bilo drugo sudjelovanje na natjecanju, ali trema je uèinila svoje pa Gibson završava sa samo 7 postignutih koševa.

Uz ovacije publike na red je došao pobjednik iz 2001. godine Ray Allen, po mnogima glavni favorit za osvajanje natjecanja. Zaustavio se na brojki od 20 koševa uz to što nije stigao ispucati sve lopte do kraja i mogao je mirno èekati rasplet natjecanja. Mnogo ljudi iskazalo je èuðenje kada je u natjecanje uvršten Kevin Durant.

“Durant je scorer, ne šuter. Ovo nisu situacije u kojima se on nalazi na utakmici. Ovo nisu njegovi šutevi,” rekao je tijekom natjecanja legendarni Reggie Miller. Njegove rijeèi su se obistinile i Durant završava svoj nastup na posljednjem mjestu sa samo 5 postignutih koševa.

Dorell Wright je odlièno poèeo, ali što se više bližio kraju, ohladio se i završio svoj nastup s 11 koševa, ali još se mogao nadati ulasku u finale. Branitelj naslova Paul Pierce stupio je na scenu, a iako je domaæi deèko, publika u dvorani ga je gromoglasno izviždala. Pierce je jako loše otvorio natjecanje, ali pred kraj poèinje pogaðati šuteve te pogaða sa zvukom sirene loptu koja mu donosi finale.

Finalnu rundu otvorio je Pierce koji je dokazao da je još uvijek vruæ, zabio je 18 koševa i postavio velik izazov za preostalu dvojicu. Jones nije izgledao kao da je pod pritiskom, pogaðao je šuteve iz svih pozicija i zaustavio se na brojci 20. Posljednji je ostao Allen. Bio je pod velikim pritiskom i jednostavno mu je pala koncentracija pa je natjecanje završio na treæem mjestu s 15 postignutih koševa.

Jones je tako barem malo obranio èast Miamia koji je ove sezone tri puta gubio u utakmicama s Bostonom. “Znamo da smo imali problema s Bostonom ove sezone, ali danas je Miami na vrhu i jako sam uzbuðen.”, rekao je Jones te dodao:

“Svi znaju da su 95 % mojih šuteva trice. To su situacije u kojima se ugodno osjeæam. Prepuštam pažnju drugim momcima u timu, dok ja èekam u kutu i tricama kažnjavam protivnika. Nisam zvijezda u svojoj momèadi, ali sam važan dio koji tricama pomaže doæi do pobijede. Bila mi je èast natjecati se sa sjajnim šuterima poput Raya i Paula, ali nisam bio pod pritiskom. Vidio sam da mi je u prvom krugu ostalo puno vremena, pa sam se u finalu pokušao koncentrirati na lopte koje vrijede dva što mi se na kraju isplatilo.”

Dodajmo ovome da je Jones èetvrti igraè u povijesti Heata koji je osvojio 3-Point Contest. Uz Jonesa titulu najpreciznijeg osvajali su Glen Rice (1995), Jason Kapono (2007) i Daequan Cook (2009).

Latest Posts

NE PROPUSTITE