Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

James: Liga bi bila bolja da je manje klubova

U subotu æe derbi NBA lige odigrati Los Angeles Lakersi i Miami Heat, a zvijezda floridske momèadi LeBron James smatra da bi mnogo ogleda u ligi bilo jakih poput ovog Božiænog da ona nije tako “razvodnjena“.

Jamesova ideja, koja sigurno neæe biti dobro doèekana u sredinama s manje uspješnim klubovima, jest takve ispodprosjeène maknuti iz lige i publici potom pružati oglede kakav æe biti ovaj u kojem æe s jedne strane stajati on, Dwyane Wade i Chris Bosh, a s druge Kobe Bryant, Pau Gasol i Lamar Odom. Nije to rekao direktno, dapaèe, javno se i ogradio, ali njegove rijeèi nesumnjivo ukazuju na takvo što:

“Pogledajte ligu 80-ih godina. Desetak klubova imalo je dvojicu ili trojicu All-Star igraèa u momèadi. Barem. Od Portlanda, preko Chicaga, do LA Lakersa, Detroita, Bostona, Houstona… ” još je jednom James opravdao svoj dolazak u Miami iz Clevelanda, a potom dodao:

“Zamislite si da Kevina Lovea iz Minnesote možete staviti u neku drugu momèad. Ili Brooka Lopeza ili Devina Harrisa maknete iz momèadi koja sada baš i nije dobra i stavite ih u neku koja bi to mogla biti. Ne kažem ja da treba New Jersey ili Minnesotu maknuti iz lige, ali, niti ste glupi vi, niti sam glup ja. Znam što bi za NBA ligu bilo dobro” podijelio je James s novinarima svoju ideju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE