Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

James o usporedbi s Jordanom: Mi smo različiti tipovi igrača

LeBron James je često žrtva usporedbe s Michaelom Jordanom, ne samo zato što su osvojili puno toga već zbog toga sto je Michael Jordan jednostavno najveći svih vremena, indikator uspjeha i vjerojatno krov do kojega nečija igračka veličina može doći. LeBron se želi popeti na taj krov.

Ipak, LeBronova i Michaelova igra nije slična.

LeBron je upitan da prokomentira sličnosti u stilu igre s Jordanom.

Ne. On (Jordan) je više bio strijelac i dosta je igrao na postu. Moj i njegov stil igre su ipak različiti. Njegovo tijelo je drugačije, moje je drugačije. Obojica smo bili ili jesmo dominantni, ali ipak, stilovi su nam različiti.”

Što je s fadeaway načinom šutiranja?

Nas način šutiranja je drugačiji. On je imao vise odraza u šutu nego sto ga ja imam. To je bio definitivno bio njegov trademark i nešto po čemu je bio poznat, ali naši stilovi su ipak na kraju različiti.”

LeBron je tu u pravu. Jordan je u ranijoj dobi imao bolji šut, a zbog odličnog rada nogu kao relativno mlad je postao odličan post igrač. LeBron je vise atletski tip igrača koji može isterorizirati svakog čuvara i lako ga ugurati pod koš. Odličan prvi korak i fizička snaga čine ga dominantnim i nezaustavljivim za večinu čuvara danas. Jordan je bio bolji strijelac, a LeBron je možda malo bolji i predaniji dodavač.

Lopta na kraju ipak ne laze. Obojica su obilježila svoju eru, svaki na svoj način.

Latest Posts

NE PROPUSTITE