Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

James odigrao zadnju utakmicu za Cleveland?

U utorak su košarkaši Cleveland Cavaliersa teško poraženi (120-88) u svojoj Quicken Loans Areni od Boston Celticsa u petoj utakmici polufinalne serije NBA doigravanja na Istoku.

S obzirom na èinjenicu da LeBron James postaje ogranièeni slobodni agent na kraju ove sezone (druge momèadi mogu mu nuditi ugovor, a u Clevelandu mora ostati samo u sluèaju da mu Cavaliersi ponude godišnju plaæu najmanje koliko i najbolji ponuðaè), Amerikanci su poèeli lamentirati je li dvostruki uzastopni najkorisniji igraè osnovnog dijela NBA sezone odigrao svoju posljednju utakmicu u Quicken Loans Areni kao igraè domaæeg sastava.

Celticsi u seriji vode 3-2, a James je kritièno odigrao posljednje dvije utakmice (22 pa 15 koševa, uz 38.9 pa 21.4% prosjek šuta iz igre), u kojima su Cavaliersi dva puta izgubili, neuspješno se pokušavajuæi izvuæi iz sjajnog udvajanja kojem su ga izvrgnuli Bostonovi obrambeni specijalci.

Sve su glasnije kritike da James ipak nije dovoljno dobar da bi kao prva violina odveo svoju momèad do NBA naslova, te da Cavaliersi nisu uspjeli izgraditi šampionsku momèad slaganjem momèadi oko 26-godišnjeg krila.

Kolumnist Yahoo!Sportsa Adrian Wojnarowski èak se usudio prozvati Jamesa da mu je marketing bitniji od naslova.

“James uvijek prodaje nešto oko sebe i od sebe, ganja milijardersku sreæu. Naslov prvaka njemu nije dovoljno važan”, napisao je Wojnarowski konstatiravši:

“Dosta šepirenja, dosta glumljenja primadone i nesretnog gubitnika. Osvoji nešto, LeBron, i to sada”!

Sam je košarkaš izjavio nakon pete utakmice da nije još sve završeno:

“Leðima smo došli do zida. Više nema natrag. Pobjeðivali smo u Bostonu ranije i moramo to uèiniti opet” rekao James, a na njega se nadovezao i Shaquille O’Neal.

” Sve je jasno kao dan. Moramo pobijediti dvije utakmice u nizu. Moramo se podiæi. Ništa novo, bio sam u takvim situacijama veæ ranije.”

Svakim novim porazom James je sve bliže odlasku. New York Knicksi su prvi favoriti za dovoðenje ponajboljeg košarkaša današnjice. Da se radi o vrlo ozbiljnom projektu dokazuje èinjenica da je njujorški klub angažirao posebnog èovjeka sa zadatkom dovoðenja Jamesa u Madison Square Garden.

Rijeè je o Johnu Gabrielu, vještom trgovcu koji je patentirao poseban naèin voðenja pregovora sa slobodnim agentima još dok je radio kao generalni menadžer Orlando Magica. Radi se o fanatiku koji na svom raèunalu ima bogate datoteke o svakom pojedinom NBA igraèu, s posebnim naglaskom na igraèeve navike, rituale, sklonosti i nesklonosti.

Sports!Yahoo je objavio da je prošlog ljeta Gabriel pristupio Jasonu Kiddu i Grantu Hillu, dvojici slobodnih agenata koje Knicksi uopæe nisu htjeli dovesti. Gabriel ih je, meðutim, iskoristio kao pokusne kuniæe za rad na LeBronu Jamesu. Hillov menadžer rekao je kasnije novinarima da je Gabriel njegova klijenta tako dobro obradio da je veteran koji trenutaèno sjajno igra za Phoenix pitao kada kreæe prvi avion za New York.

Gabrielu bi posao mogli olakšati Boston Celticsi, i to veæ èetvrtak, kada se u Bostonu igra šesta utakmica serije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE