Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

James odlučio ponovno izaći na tržište slobodnih igrača

Dogodilo se ono što je vjerojatno svako znao da će se dogoditi – LeBron James je odustao od druge godine ugovora s Cavsima i postaje neograničeni slobodni igrač. Međutim, neće baš dugo imati taj status kako se očekuje da potpiše ponovno novi ugovor s Clevelandom gdje bi ponovo imao player opciju. Ugovor neće potpisati odmah jer želi dati šansu upravi Cavsa da potpišu svakog slobodnog igrača kojeg žele, a tu prednost imaju Kevin Love i Tristan Thompson od kojih se očekuje ostanak.

J.R. Smith će također ostati, ali on očekuje poboljšani ugovor zbog čega je na kraju krajeva i odustao od svoje player opcije koju je imao. Ostanak Imana Shumperta ne bi trebao biti problem s obzirom na to da se isti vrlo dobro uklopio u ekipu od dolaska iz New Yorka. Što se tiče Lovea i Thompsona, Cavsi za ovog prvog već dugo planiraju maksimalni ugovor, pet godina i $110 milijuna, a Thompson je bio odličan svu sezonu pa tako opravdano očekuje oko $13 milijuna godišnju ratu.

Nakon rješavanja svih ovih ugovora plus dodavanja igrača da zamijene veterane koji će vjerojatno ili u mirovinu (kao Shawn Matrix Marion) ili neće biti ponovo potpisani (Brendan Haywood), James će srediti s GM-om Cavsa i svoj dio, odnosno svoj ugovor. Očekuje se ponuda Cavsa od $22 milijuna godišnje za četiri godine, ali će James inzistirati na  ugovoru koji je potpisao i prošle godine kako bi mogao dobiti vjerojatno svoj zadnji ogromni, maksimalni ugovor narednih sezona kada skoči salary cap (2017 se projicira da će salary cap biti 100 mil). Još treba dodati da Kevin Love ima namjeru da priča sa drugim ekipama, ali izvori bliski njemu kažu da će ostati pri svojoj riječi i potpisati ekstenziju sa Clevelandom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE