Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

James: Pet puta sam bolji nego lani

James vjeruje da Cavsi imaju zlatnu priliku ove godine, mada, on sam, se nema previše razloga požaliti ni na prošlu.

Postao je najbolji strijelac Cavaliersa svih vremena i jedini Cavs koji je postao prvi strijelac lige sa 30 koševa po utakmici u prosjeku. Bio je MVP na All-Star utakmici i ušao u prvu petorku lige. Slijedi odlazak na Olimpijske igre i kao èlan ‘Redeem Teama‘ osvaja zlatnu medalju.

Na pitanje koliko je, po njegovom mišljenju, napredovao preko ljeta, tj. koliko je bolji u odnosu na prošlu sezonu, odgovara: “Ja, kao pojedinac, znam da sam napredovao. Mislim da sam barem pet puta bolji nego li što sam bio u sedmoj utakmici doigravanja protiv Bostona.” Pet puta bolji??!! To je strašna pomisao za ostatak NBA lige, ali nije ni to sve. Slijedeæa poruka je jasna: “Kao voða, mislim da mogu voditi ove igraèe do naslova. Mi, svi, u to stvarno vjerujemo. Jednostavno nas više ne zadovoljava samo ulazak u doigravanja. Mi želimo osvojiti prvenstvo.”

Nakon što su izbaèeni u polufinalu doigravanja od Bostona u sedmoj utakmici, James je inzistirao na pojaèanjima. Rezultat: GM, Danny Ferry, na draftu je uzeo krilo J.J. Hicksona, zamjenom igraèa doveo je Mo Williamsa, produžio ugovore sa Daniel Gibsonom i Delonte Westom i doveo veterana na poziciji centra, Lorenzen Wrighta.

Stvarno sam sretan. Napravili su odlièan posao dovoðenjem igraèa koji mogu pomoæi našem cilju. Ovo je najbolja ekipa, od kada sam ja ovdje. Vidim talenta u svih 14 igraèa. Svi, od prvog do èetrnaestog mogu dati svoj doprinos.”

Trening kamp je zapoèeo sa dva treninga dnevno i još je prerano govoriti o tome u kolikoj mjeri i koliko brzo æe se pridošlice uklopiti. Isto vrijedi i za raspored po pozicijama i o tome koliko bi tko mogao dobiti minuta na terenu. James æe, oèito, biti kljuè svega. Bez obzira koliko je teško ljeto iza njega, iskustvo sa ove olimpijade je neprocjenjivo. “Veliki je izazov za mene bio reæi ‘Ja æu voditi 11 najboljih deèki na svijetu’. Ako možeš voditi 11 najboljih, onda možeš voditi svakoga. To me iskustvo uèinilo boljim voðom i boljim igraèem. Ako svaki dan morate igrati protiv ovakvih igraèa, jasno da æe i vaša igra napredovati.”

Volio bi da sam imao više odmora, ali mijenjao sam odmor za priliku da predstavljam svoju zemlju, osvojim zlatnu medalju i to na najveæem sportskom dogaðaju u svijetu. Ne smeta mi izgubiti par sati sna u zamjenu za zlatnu olimpijsku medalju,” rekao je James.

Premda veæ svi nagaðaju o tome kako æe u otiæi nakon 2009/10 u New York ili New Jersey, on o tome ima drugo mišljenje: “Ja nikada nisam dao po nièemu zakljuèiti da napuštam Cleveland, niti da mi se ovdje ne sviða. Svaki put kad mi se postavi to pitanje odgovaram isto ‘Volim biti ovdje i volim igrati pred ovom publikom’. Moja obitelj je ovdje. Odrastao sam 50 km odavde. Ne znam po èemu su ljudi zakljuèili da ne volim igrati za Cleveland Cavaliers. Volim i Yankeese i Cowboyse, ali to nema baš nikakve veze sa Cavaliersima.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE