Wednesday, May 1, 2024

ZADNJE OBJAVE

James postavio rekord, Utah zaustavila Oklahomu

Dok god ovako igra LeBron James, Miami se ne mora plašiti za pobjede i nastavak širenja dominacije NBA ligom. U noći s utorka na srijedu Miami je na domaćem parketu pobijedio Portland 117:104.

James je ubacio 30 poena uz šest skokova i devet asistencija. Bila je to nova njegova utakmica s 30 poena i više, ali je uz novi odličan šut iznad 60 posto (11 od 15) postao prvi igrač u povijesti s minimalno 30 poena i 60 posto i boljim šutom iz igre koji je takvo što uradio šesti put zaredom.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (33)
  • Asistencije: Jeremy Lin (10)
  • Skokovi: Dwight Howard (18)
  • Ukradene lopte: DeMarcus Cousins (5)
  • Blokade: Serge Ibaka (7)

Portlandova obrana je također ostala bez rješenja za Jamesa, ali i ostatak momčadi Heata, pogotovo u zadnjoj četvrtini kada je domaćin prelomio utakmicu i dobio tih 12 minuta s plusom od sedam poena. Inače, bila je ovo jubilarna pobjeda Miamija, tisućita u povijesti u osnovnom dijelu sezone.

Uz Jamesa sjajan je bio Chris Bosh s 32 poena i 11 skokova, ali i fantastičnim šutom iz igre 13/16. Na drugoj strani je novak Damian Lillard ubacio 33 poena.

Košarkaši Oklahoma Cityja su se poskliznuli u Salt Lake Cityju gdje ih je Utah svladala s uvjerljivih 109:94. Da je to bila frustrirajuća večer za aktualnog doprvaka, pokazuje činjenica da je najbolji igrač Oklahome, Kevin Durant, na ovom ogledu dobio prvi nesportski prekršaj u karijeri, nakon žestokog udaranja Burksa.

Durant je bio dobar s 33 poena, šest skokova i pet dodavanja, no malo je to vrijedilo u utakmici gdje je svaka četvrtina u konačnici pripala domaćinu, a ona posljednja s +8 (23:15). Utah su do slavlja vodili Paul Millsap s 18 poena, 10 skokova i šest dodavanja, te Al Jefferson s 23 poena i sedam skokova.

Los Angeles Lakersi su se vratili doma i pobijedili Phoenix 91:85. Bila je to osma pobjeda Lakersa u posljednjih 11 ogleda, a treba reći da su preživjeli u utakmici u kojoj je Kobe Bryant ubacio – četiri poena. Imao je Bryant devet asista i pet skokova, ali i čak osam izgubljenih lopti, te šut 1/8. Tijekom prvog poluvremena Kobe niti jednom nije uputio šut prema košu. Počeo je pucati tek u nastavku, a prvi je koš ubacio dvije minute prije kraja.

Lakersi su okrenuli utakmicu na kraju, pa su tako zadnju četvrtinu dobili 26:14. Novo slavlje su klubu omogućili Dwight Howard s 19 poena i 18 skokova, te Antawn Jamison s 19 poena i 10 skokova.

Denver je imao niz od devet pobjeda zaredom, a onda je upao u kratku krizu od dva poraza. Prije dvije večeri je nakon tri produžetka izgubio utakmicu kod Bostona, a ove večeri je izgubio kod Toronta košem Rudyja Gaya, pet sekundi prije kraja, za 109:108 domaćina.

Latest Posts

NE PROPUSTITE