Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

James: Puno radim na svojoj igri izvan sezone

Dvije noći nakon šeste utakmice velikog finala NBA lige u kojoj su košarkaši Miami Heata bili na konopcima i na pragu poraza, LeBron James odveo ih je do obrane naslova.

Time je James sebi ispisao posebne stranice u knjigama košarkaških rekorda, osvojivši dva NBA prstena i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u posljednjih 12 mjeseci.

“Radim puno na svojoj igri izvan sezone. Ulažem puno rada u to i moći doći ovdje i ostvariti rezultat na parketu je vrhunac. Nedostaje mi riječi”, rekao je James, koji je izabran drugi put uzastopno za MVP-a velikog finala.

“Bilo je potrebno sve što smo imali kao momčad. Priznanje San Antoniju, nevjerojatna su momčad, nevjerojatan klub. Ovo je najteža serija koju smo ikad morali igrati. Ali mi smo otporna momčad i napravili smo sve što je bilo potrebno”, komentirao je nakon sedmog susreta Dwyane Wade, “druga violina” Heata.

U Spursima mogu žaliti za propuštenom prilikom iz šeste utakmice. Tada su, podsjećamo, 22 sekunde prije kraja vodili s ogromnih 94:89. U tom je trenutku prvo LeBron James pogodio tricu za 94-92, da bi Kawhi Leonard pogodio samo jedno bacanje na drugoj strani za 95:92. Potom je 5,2 sekunde prije kraja Ray Allen ubacio tricu za produžetak, gdje je Heat na kraju odnio pobjedu.

“I dalje imam utakmicu broj 6 u glavi. Danas smo odigrali dobru utakmicu, ali su oni pogodili više šuteva od nas. LeBron je bio vruć, Shane (Battier) također. Takve se stvari mogu dogoditi. Ali biti tako blizu i osjetiti kako ste nadomak trofeja, a onda sve izgubiti, jako je teško”, komentirao je argentinski veteran Spursa Manu Ginobili.

Pun hvale na račun suparničke momčadi bio je i trener Spursa Gregg Popovich:

“Bila je to sjajna serija i osjetili smo to. Ne znam da li je ‘uživanje’ prava riječ, ali iskreno, čak i u porazu počinjem uživati u onome što je ova momčad napravila. A to morate napraviti, staviti stvari u perspektivu. Nije zabavno izgubiti, ali izgubili smo od bolje momčadi. A s tim možete živjeti, ako ste dali sve od sebe, a ja mislim da mi jesmo.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE