Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

James: Samo želim napraviti razliku svake večeri na parketu

LeBron James je i u noći s ponedjeljka na utorak odigrao novu blistavu utakmicu u dresu aktualnog NBA prvaka Miami Heata.

No, u pobjedi protiv Charlotte 124:107 James je postavio i brojne osobne, ali i klupske rekorde. Utakmicu je završio sa 61 poenom što je najviše u njegovoj ionako bogatoj karijeri. Ipak, jednom je rekordu ostao mrvicu kratak: Carmelo Anthony je sa 62 poena ostao ovosezonski rekorder po broju koševa.

“Jedino što želim jest napraviti razliku svake večeri na parketu. Jednom se to manifestira u broju poena, nekada u nečemu drugome, a ja mogu samo naglasiti da uživam igrati u ovom klubu. U zaleđu koje imam u sjajnim suigračima i odličnom trenerskom osoblju”, rekao je LeBron poslije fantastične večeri.

Inače, James je postao osamnaesti košarkaš u posljednjih pola stoljeća koji je ubacio 60 poena ili više. Imao je fantastičan šut tijekom ogleda, 22 od 33 iz igre, te osam od 10 za tri poena, s tim da je pogodio prvih osam trica, a prvi puta je dalekometni šut promašio sredinom posljednje četvrtine.

Treba reći i da su od 1985. godine samo dvojica košarkaša zabili 60 i više uz tako mali broj pokušaja kao LeBron. U pitanju su Karl Malone i Kobe Bryant.

Isto tako, uz 61 poen je James imao i sedam skokova te pet asistencija, a samo je Michael Jordan ranije uspio ujediniti minimalno 60 poena i pet asistencija na jednom ogledu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE