Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

James uzima prsten ili Oklahoma vraæa nadu?

Da li æe Miami nakon 2006. opet podignuti pehar NBA prvaka, ili æe Kevin Durant i Russell Westbrook vratiti seriju u Cheasepeake Arenu vidjet æemo noæas u 03.00 po našem vremenu. Ovo je najveæa utakmica u karijeri za LeBrona Jamesa, koji je došao na mali korak od toliko željenog prstena i teško da æe je propustiti. Sve u svemu èeka nas jedna vrlo zanimljiva utakmica, kao što su bile i prethodne èetiri.

Miami Heat  – Oklahoma Thunder City  (3:1)  03.00

Dan D za LeBrona Jamesa, ali i za Oklahomu. Da li æe James sa naslovom prvaka konaèno ušutkati svoje vjerne kritièare, ili æe se serija vratiti u vruæu Chesapeake Arenu, vidjet æemo veèeras.

Do sada se momèad iz Miamija pokazala dosta snalažljivom po pitanju pronalaska pomoæi za  LeBrona Jamesa, Dwyane Wadea i Chrisa Bosha. Shane Battier igra cijelu seriju odlièno u oba pravca, a gotovo u svakoj utakmici iskoèi još netko. Tako je bilo i sa èetvrtom utakmicom koju je Heat u prepunoj American Arlines Areni dobio 104:98 i poveo 3-1. Gostima  nije pomogao ni fenomenalni Russell Westbrook, jer osim osim njega i Kevina Duranta u momèadi Thundera nije bilo raspoloženog igraèa. Usprkos tome ekipa Scotta Brooksa je imala nekoliko akcija koje su ju mogle odvesti do pobjede, ali je u neizvjesnoj završnici ponovno ostala kratkih rukava. Momèad Erika Spoelstre sada ima tri meè lopte, a u prilog im ide povijest koja kaže da niti jedna od 13 je momèadi koje su imale vodstvo 3-1 u seriji nije tu prednost ispustila otkad je uveden ovakav raspored (2-3-2) igranja finalnih utakmica. LeBron James je ostao na skok od triple-doublea, kojeg bi vrlo vjerojatno ostvario da zbog ozljede nije morao prosjediti na klupi veæi dio same završnice susreta. Zabio je 26 koševa, imao devet skokova i 12 asistencija, dok su Wade i Chalmers zabili svaki po 25 koševa. U redovima gostiju nezaustavljiv je bio Russell Westbrook koji je zabio 43 koša, dok je Kevin Durant zabio 28.

Oèekujemo da momèad s Floride nakon šest godina ponovno osvoji naslov NBA prvaka, a James se konaèno okiti sa prstenom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE