Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

James, Wade, Bosh: Igrali smo sjajno, ali za naslov moramo još bolje

LeBron James, Dwyane Wade i Chris Bosh uzvratili su udarac u četvrtoj finalnoj utakmici NBA lige, te poravnali seriju protiv San Antonio Spursa na 2-2 pobjedom 109:93.

Kombinirano je “velika trojka” ubacila 85 poena, te je svaki igrač pojedinačno imao preko 50 posto ubačaja iz igre. Po prvi je put u finalnoj seriji jedan igrač Miamija prebacio 20 poena, a Wade i James su išli čak i preko 30 (32 i 33).

“Znali smo da moramo odgovoriti na najvišoj mogućoj razini. Kada smo sva trojica inspirirana kao večeras onda smo teško pobjedivi. No Wade je bio sjajan, za njega nisu imali nikakav odgovor”, rekao je James.

“Ovo smo mogli ostvariti samo u slučaju da igrači iz početne petorke i igrači s klupe daju svoj maksimalni doprinos. Ovo je velika pobjeda, ali da bi osvojili naslov nam trebaju još dvije”, zaključio je četverostruki osvajač nagrade za najkorisnijeg igrača lige (MVP).

Wadea su ove sezone, pogotovo u doigravanju, praktički svih otpisali i govorili da je prestar. Međutim osvajač NBA prstena iz 2006. godine podsjetio je na te dane kada je bio najkorisniji igrač finalne serije.

“Imao sam dobar osjećaj na terenu. Bio sam pun samopouzdanja i sve je ulazilo. Ono što nam se dogodilo u trećoj utakmici (poraz od 36 razlike, op.a.) nas je samo probudilo i pokazalo da se moramo vratiti onome što jesmo i da se moramo boriti svih 48 minuta na obje strane terena”, rekao je Wade koji je postao prvi igrač nakon Isiaha Thomasa koji je u jednoj finalnoj utakmici upisao 30 koševa i više, te šest ukradenih lopti.

Bosh je također bio sjajan s 20 poena i 13 skokova:

“Imao sam odgovornost podignuti svoju igru na višu razinu i popraviti svoju statistiku. Iako smo poravnali rezultat u seriji, u narednim utakmicama moramo igrati još i bolje da bi osvojili naslov prvaka.”

Legendarni centar Spursa Tim Duncan bio je najbolji strijelac domaće momčadi s 20 poena, te je bez problema priznao da je Heat noćas bio bolji:

“Bili su agresivniji na obje strane parketa, a mi nismo imali intezitet kao u trećoj utakmici. Ne treba tražiti isprike, već popraviti pogreške iz ove utakmice i bolje se pripremiti za peti susret.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE