Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

James, Wade i Bosh razgovarali o zajednièkoj karijeri u Miamiju

Samo su još dva dana ostala do trenutka kada æe ponajbolji košarkaš današnjice LeBron James (25) i službeno postati slobodni agent, te na taj naèin doæi u poziciju da izabere u kojoj momèadi želi igrati u nastavku karijere.

New York Times je prije dva dana objavio kako je košarkaš Clevelanda veæ odluèio, zajedno s još jednim slobodnim agentom, Chrisom Boshom (26) iz Toronta, od sljedeæe sezone igrati za Chicago Bullse.

No, da posao nije završen svjedoèi ekskluzivni izvještaj ESPN-a koji tvrdi da su James i Bosh u ponedjeljak odletjeli u Miami gdje su održali sastanak s Dwyaneom Wadeom (28), a tema je bila moguænost da sva trojica nastave karijeru u Miami Heatu.

Wade je cijelu NBA karijeru proveo upravo u Heatu, ali i on 1. srpnja postaje slobodan igraè, te takoðer razmatra sve opcije vezane za svoju buduænost. A velika mu je želja da zaigra u istoj momèadi s Jamesom i Boshom, stoga je i inicirao sastanak na Floridi.

ESPN-u je neimenovani izvor potvrdio da je Miami došao na vodeæu poziciju u borbi za dovoðenje Jamesa, ali ta opcija vrijedi samo ukoliko sva trojica spomenutih košarkaša potpišu “u paketu”. Jasno, u takvoj situaciji bi se Heat morao riješiti nekolicine igraèa jer bi mu potpisivanje ugovora s tri zvijezde znaèajno opteretilo proraèun.

Isto tako, spominje se moguænost i da bi se predsjednik Miamija Pat Riley mogao vratiti na trenersku klupu ukoliko takvu želju izrazi James. Riley je, inaèe, 2006. kao trener odveo Heat do jedinog NBA naslova u povijesti.

U svakom sluèaju, sljedeæi æe dani na NBA tržnici biti iznimno zanimljivi. Chicago, New York i New Jersey takoðer žele na svaki naèin privuæi Jamesa u svoje momèadi, baš kao što ga želi zadržati i Cleveland, klub u kojem je proveo cijelu karijeru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE