Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

James, West i Stephenson dobili kazne za simuliranje

Nakon četvrte utakmice serije između Miami Heata i Indiana Pacersa ostalo je mnogo “repova”, posebice na neke sudačke odluke. Brojne situacije je NBA liga dodatno pregledala, a rezultat su kazne za trojicu igrača.

Podsjetimo, NBA liga je od ove sezone odlučila kažnjavati svako pokušavanje simuliranja prekršaja, odnosno pokušaj iznuđivanja prekršaja koji nije postojao. Tijekom regularne sezone prvo su igrači dobivali upozorenja, a svaki sljedeći prekršaj bi bio novčana kazna, dok su u doigravanju kriteriji nešto oštriji te odmah nakon prvog prekršaja pravila slijedi novčana kazna.

Dvojica igrača Pacersa, David West i Lance Stephenson, kao i igrač Miamija LeBron James, dobili su po 5.000 dolara kazne zbog pokušaja simuliranja prekršaja.

Krajem prve četvrtine četvrte utakmice šut je pogodio Stephenson, a zatim je pri povratku u obranu pokušao odglumiti primanje udarca laktom od Raya Allena. Suci nisu odmah reagirali, no pregledom snimke nakon utakmice utvrđeno je da taj pokušaj spada među glumu, ne u košarku, te je dobio kaznu.

James i West su četiri minute prije kraja iste utakmice izveli sinkronizirano simuliranje koje na usporenoj snimci izgleda pomalo komično te su također zasluženo dobili kazne. Suci na utakmici nisu reagirali na takve glumačke pokušaje, te su također pregledom snimke nakon utakmice dobili “čestitke” od NBA lige, a njihovu “kandidaturu za Oscara” možete pogledati u video isječku ispod.

Latest Posts

NE PROPUSTITE