Saturday, May 11, 2024

ZADNJE OBJAVE

James želi novog centra u ekipi

Ozljeda Andrewa Boguta nakon manje od jedne minute provedene na parketu u svom debiju za Cleveland Cavalierse dovela je prošlogodišnje prvake na nove muke.

Bogut je trebao pojačati relativno tanku centarsku liniju Cavsa, no lom noge kojeg je doživio u utakmici protiv Miami Heata vrlo vjerojatno će biti razlog raskida njegova ugovora po drugi put u mjesec dana, nakon što su se njegovih usluga odriješili i Philadelphia 76ersi, koji su ga na dan trade deadlinea dobili od Dallas Mavericksa.

Cavsi nemaju vremena za čekanje te moraju u potragu za novim centrom koji će, barem do kraja ove sezone, sanirati rupe na rosteru i održati ih među favoritima za osvajanje naslova.

Ime koje se najviše spominje kao novo potencijalno rješenje je Larry Sanders.

Sandersova priča skoro svima nam je poznata. Posljednju utakmicu odigrao je u prosincu sada već davne 2014. godine, nakon čega je zbog privatnih problema odlučio „zamrznuti“ svoju košarkašku karijeru.

Odlučio se vratiti nakon više od dvije godine izbivanja, a priliku će mu očito pružati prošlogodišnji osvajači NBA naslova.

Naravno, prije povlačenja svakog bitnijeg poteza, uprava mora za mišljenje upitati i najboljeg igrača, LeBrona Jamesa, koji očito nema ništa protiv dovođenja 28-godišnjeg Sandersa:

Izgleda da želi drugu priliku, a ja se nadam da ćemo mu je mi ponuditi“, izjavio je LeBron.

Zašto ne? Svatko zaslužuje drugu priliku. On se samo želi vratiti sportu kojeg voli. Ne možemo znati što nam može ponuditi igrač koji toliko dugo ne igra, ali bi to volio vidjeti.“

Kroz karijeru je, nažalost, često bio podložan ozljedama, a niti jednu sezonu nije odigrao više od 71 utakmice. Prosječno je zabijao 6,5 poena, hvatao 5,8 skokova i blokirao 1,8 upućenih šuteva u nešto manje od 20 minuta na parketu.

LeBron se kratko osvrnuo i na njegovu igru:

Atletski je moćan igrač i nevjerojatan bloker koji se sjajno snalazi u blizini obruča u obrani i napadu, a sposoban je čuvati igrače na vanjskoj liniji.“

Ostaje nam za vidjeti je li Sanders psihički i fizički spreman za povratak košarci na najvišoj razini te hoće li pomoći Cavaliersima u obrani naslova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE