Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jason Kidd i dalje žali zbog jedne odluke iz 2003. godine

Možete li zamisliti kakva bi se povijest pisala u NBA ligi da je 2003. godine Jason Kidd postao članom San Antonio Spursa? Jer, iako mnogi od vas to ne znaju, milimetri su današnjeg trenera Milwaukee Bucksa dijelili od potpisivanja ugovora s momčadi koja je tog ljeta osvojila drugi NBA naslov u svojoj povijesti.

Kidd je kao član New Jersey Netsa te godine završio u drugoj NBA momčadi, a na putu do osvajanja prvog prstena u karijeri zaustavili su ga Spursi pobjedom 4-2 u finalu NBA lige.

Spursi su tada na poziciji razigravača imali mladog i nedovoljno provjerenog Francuza Tonyja Parkera te su dugoročni spas na možda i najvažnijoj poziciji na terenu vidjeli u liku i djelu najsvestranijeg igrača tog doba, Kiddu, kojem je upravo isticao ugovor.

Obje strane “zagrizle su” te se to ljeto za vrijeme free agencyja Kidd susreo samo s upravom Spursa, no na kraju je, na nagovor obitelji, ipak odlučio produžiti vjernost Netsima s kojima je potpisao šestogodišnji ugovor vrijedan 103 milijuna dolara.

Nakon oproštaja Tima Duncana od košarke, Kidd se osvrnuo na to doba: “Mislio sam da ću postati član Spursa. I dalje imam noćne more zbog toga, možda sam mogao osvojiti prvenstvo ili dva s njima. Ali, posrećilo mi se s Dallasom i ipak sam na kraju osvojio ligu.”

To je nešto zbog čega ponekad zažalim. Htio sam vidjeti mogu li osvojiti naslov sa Spursima,” izjavio je danas 43-godišnjak, koji se 2011. ipak uspio okititi NBA prstenom u dresu Dallas Mavericksa.

Kad smo već kod Duncana, ne može se reći da sam tada nepravedno završio drugi“, aludirajući na MVP nagradu za sezonu 2001./02. “Činjenica da sam bio drugi iza njega mi je bila velika čast. No, ostaje razočarenje što se nisam pridružio njemu i San Antonio Spursima te probao s njima osvojiti naslov.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE