Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jason Kidd i Steve Nash glavni kandidati za inauguraciju u Kuću slavnih 2018.

Naismithova Kuća slavnih nedavno je objavila neke promjene u vezi inauguracije u istu, a glavna je da će igrači, treneri i sudci moći postati dio Kuće slavnih već tri sezone nakon umirovljenja.

Tako su najzvučnija imena od onih koji u nadolazećoj godini mogu ući u Kuću slavnih dva proslavljena playmakera, Jason Kidd i Steve Nash. Njih dvojica na drugom su i trećem mjestu po ukupnom broju asistencija, ispred njih je samo John Stockton.

Aktualni trener Milwaukee Bucksa, Jason Kidd, deset puta je bio All-Star te je bio poznat kao svestran playmaker. Kruna karijere mu je osvajanje naslova u Dallasu 2011.

Kanađanin Steve Nash osam je puta bio All-Star, a u vitrinama ima i dvije MVP nagrade iz 2005. i 2006. godine. Nažalost, nikada nije osvojio naslov.

Od ostalih kandidata, tu je i Ray Allen, slavni šuter koji je deset puta bio All-Star, drži aktualni rekord NBA-a po broju pogođenih trica u karijeri, a uspješnu karijeru okitio je dvama naslovima – 2008. u Bostonu i 2013. u Miamiju.

Chauncey Billups bio je All-Star pet puta, a najpoznatiji je po danima u Detroitu i osvojenom naslovu 2004. godine.

Grant Hill, koji bi imao i veću karijeru da nije bilo ozljeda, odigrao je 18 sezona u NBA-u te bio All-Star sedam puta, a 1995. podijelio je nagradu za rookieja godine s Jasonom Kiddom.

Zadnji značajan kandidat je Richard Hamilton, trostruki All-Star poznat po nastupima s Billupsom i osvajanju naslova 2004.

Bit će zanimljivo vidjeti tko će od njih već ove godine biti izabran u Naismithovu Kuću slavnih.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE