Wednesday, October 5, 2022

ZADNJE OBJAVE

Jason Kidd: Jabari Parker je još uvijek rookie

Prošle sezone Jabari Parker je zapalio NBA ligu u svojih 25 utakmica. Savršeno se uklopio u mlade snage Bucksa i lijepo se slagao sa sistemom novog trenera Jasona Kidda.

- Advertisement -

Međutim, sve nas je šokirala ozljeda u prosincu prošle godine kada je potrgao svoj krucijalni ligament i završio sezonu koju je tako dobro počeo. Zbog loše igre većine rookie igrača mnogi su ga na osnovu tih 25 odigranih utakmica birali u drugi najbolji tim rookeija, ali tu na kraju nije upao. Sada je vrijeme za novu sezonu i Jabari se vraća da nas podsjeti u kakvoj smo igri uživali do nesretne ozljede.

Iako je sada sophmore, takvim ga ne smatra njegov trener. Naime, Kidd je kazao: “Netko me pitao dobro pitanje na koje nisam imao siguran odgovor. Pitali su me smatram li Jabarija rookie igračem jer je odigrao tako malo utakmica. Ja na to nemam odgovora, ali rekao sam da smo bliži tome da ga smatramo rookiejem.”

Tehnički, postoji granica odigranih utakmica zbog čega se jedan igrač može smatrati rookiejem iako igra svoju drugu sezonu (primjer: Julius Randle će moći da osvoji titulu rookieja ove godine iako je imao minute u prošloj sezoni), a tu granicu je Parker prešao sa svojih 25 prošle sezone.

- Advertisement -

Nedostatak pune sezone za jednog igrača koji je prospekt u razvijanju može biti veliki problem, jer se obično u prvoj godini stiče vrlo vrijedno iskustvo, ali ono što je mladi Parker pokazao prošle godine čini Kiddove riječi vrlo čudnim. Što se tiče njegove zdravstvene situacije, Parker trenira sa ekipom i to punom parom, ali još uvijek nije igrao u predsezoni. U Bucksima se s njim odnose vrlo oprezno.

Latest Posts

NE PROPUSTITE