Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jason Kidd još ne planira u mirovinu

Organizator igre Dallasa, Jason Kidd, koji je nedavno napunio 38 godina još ne pomišlja na odlazak u košarkašku mirovinu.

“Ne, ne povlaèim se. Previše se zabavljam na terenu, a imam i raèune koje moram plaæati. Imam ugovor na još godinu dana. Vidjet æemo što æe se dogaðati poslije toga. Ali ne, nemam nikakvih planova što se tièe mirovne”, rekao je Kidd.

No, spomenimo kako je Kidd još prije dva mjeseca u jednom od razgovora za amerièke medije priznao ukoliko doðe do lockouta da æe ipak objesiti tenisice na klin. “Vjerojatno odlazim ukoliko doðe do lockouta, pretežak bi bio povratak u pravu formu”, izjavio je Kidd za Yahoo! Sports. “Vjerojatno bih nastavio sa svojim životom tako da bih se posvetio nekim drugim stvarima.”

Meðutim, veæ tada je izrazio želju da mu to ne bude posljednja sezona. “Ali nadam se da neæu na taj naèin završiti karijeru, mislim da mogu odigrati još jednu cijelu sezonu.”

Prema trenutnim informacijama sa one strane Atlantika sve  je izglednije kako æe do lockouta ipak doæi i kako postoji velika moguænost da upravo ovih dana gledamo posljednje utakmice (po)najboljeg playmakera u zadnjih 15 godina.

NBA karijeru je zapoèeo 1992. godine kada ga je Dallas izabrao kao drugi izbor na draftu, a nakon toga je igrao za Phoenix, New Jersey, kojeg je odveo u NBA finale, a zatim se ponovo vratio u Dallas s kojim trenutno igra finale Zapada protiv Oklahome.

Jason Kidd je prvi igraè u povijest košarke koji je u svojoj karijeri upisao više od 15.000 poena, 7.000 skokova i 10.000 asistencija. Isto tako rijeè je o jedinom igraèu koji je u èak sedam sezona upisao više od 700 asistencija i 500 skokova (po 6 sezona imaju Magic Johnson i Oscar Robertson).

Isto tako on je jedan od dvojice košarkaša (Magic Johnson) koji je odigrao više od 6 susreta u doigravanju protiv jedne momèadi a da je bio na prosjeku triple-double uèinka. U finalu konferencije je protiv Bostona 2002. godine bio na prosjeku od 17,5 poena, 11,2 skoka i 10,2 asistencije, dok je u godini 2007. protiv Raptorsa bilježio 14 poena, 10 skokova i 13,2 asistencije. Dodajmo i to kako su Kidd, Wilt Chamberlain i Fat Lewer jedini igraèi koji su u jednoj utakmici doigravanja upisali 15 ili više poena, skokova i asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE