Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jason Kidd kažnjen s 50 tisuća dolara

Čelnici NBA lige došli su do sporazuma na temelju kojeg će trener Brooklyn Netsa Jason Kidd biti kažnjen s 50 tisuća dolara. Kazna mu slijedi zbog nesportskog poteza na utakmici protiv Los Angeles Lakersa. Incident se dogodio s 8,3 preostale sekunde u regularnom dijelu utakmice. Kiddova momčad je nadoknadila veliki zaostatak iz prvog poluvremena i bila im je potrebna trica za pobjedu.

Timeouta više nisu imali i Kidd se odlučio za etički vrlo upitan potez. Naime, hodao je pored terena s čašom napitka u ruci i u jednom trenutku se sudario sa svojim igračem Tyshawnom Taylorom, što je rezultiralo prolivenim pićem po terenu. Za vrijeme čišćenja terena pomoćni trener Netsa John Welch dobio je dovoljno vremena da nacrta akciju svom timu u nadi za pobjedom.

Da bi situacija bila još smiješnija, čak i to objašnjavanje akcije igračima nije prošlo sasvim očekivano, uz nekolicinu igrača Brooklyna stajali su i igrači Lakersa Steve Blake i Xavier Henry i pomno slušali instrukcije trenera Netsa. Akcija je dobro sprovedena i Paul Pierce je sam na trici imao priliku za pobjedu, no nije uspio pogoditi.

Kidd se ograđivao od lukavog poteza tvrdeći da je sve bilo potpuna slučajnost: “Pozvao sam Tya i čaša mi je ispala iz ruke. Znojni dlanovi, nikad nisam imao dobru kontrolu nad loptom. U žaru borbe, pokušali smo zamijeniti neke igrače i čaša mi je ispala iz ruke.”

Ovaj potez je zasad jedan od rijetkih koji mu je pošao za rukom kao vodećem čovjeku Brooklyn Netsa, no na Kiddovu žalost, svi znaju kako je jedan od ponajboljih razigravača u povijesti NBA lige uvijek imao dobru kontrolu nad loptom. Uz to na video snimkama jasno je vidljivo kako Kidd govori svom igraču “Udari me”  i u sljedećem trenutku teatralno baca čašu iz ruke nakon sudara s Taylorom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE