Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jason Kidd postao novi trener Brooklyn Netsa

Košarkaški NBA klub Brooklyn Nets imenovao je svog bivšeg igrača Jasona Kidda (40) za novog trenera u nadolazećoj sezoni.

Kidd se početkom ovog mjeseca povukao u mirovinu nakon 19 sezona provedenih na parketu. Posljednju je odradio u New York Knicksima, s kojima se oprostio u drugom krugu doigravanja porazom od Indiana Pacersa. Ponajbolji razigravač svih vremena naslijedit će P. J. Claresima na klupi Netsa, iako nema ni sekunde prethodnog trenerskog iskustva.

“Jason Kidd ima dugu i legendarnu povijest s Netsima i gradom New Yorkom. Ima ‘vatru u trbuhu’, te je s Netsima kao igrač postigao sve što mi kao klupska uprava želimo. Vjerujemo da nas može odvesti do tih visina. Dobrodošao kući Jasone”, rekao je vlasnik kluba iz Brooklyna Mikhail Prokhorov.

Kidd je kao igrač predvodio Netse do dva uzastopna NBA finala (2002. i 2003. godine), a u klubu je proveo šest i pol sezona. Prosječno je bilježio 14,6 poena, 9,1 asistenciju i 7,2 skoka po susretu, te dan danas predvodi vječitu klupsku ljestvicu Netsa u nekoliko statističkih kategorija.

Kidd je postao 18. trener Netsa u povijesti, a službeno će američkim medijima biti predstavljen u četvrtak na konferenciji za novinare u Barclays Centeru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE