Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jason Kidd razmišlja o Netsima i Mavericksima

S 39 godina na leðima i 18 godina NBA košarke iza sebe, Jason Kidd ulazi u posljednje godine svoje profesionalne košarkaške karijere. Ovoga ljeta bit æe slobodan igraè te je otkrio dvije momèadi u kojima bi najradije nastavio svoju karijeru – Dallas Mavericks i Brooklyn Nets.

Posljednjih 5 godina igrao je u dresu Dallas Mavericksa i sada je njegov ugovor istekao. Još uvijek je rano za bilo kakve pregovore, tako da Kidd još ni sam ne zna gdje æe nastaviti svoju karijeru. Priznao je da bi njegova nova ekipa mogla biti ona u kojoj æe igrati Deron Williams, ponajbolji razigravaè današnjice. Williams æe takoðer biti slobodan igraè ako raskine svoj ugovor s Netsima, što je nekoliko puta najavio da æe uèiniti.

“Više ne mogu igrati 38 minuta po utakmici”, priznao je Kidd, jedan od najboljih i najraznovrsnijih razigravaèa NBA lige u posljednjih 20 godina. “Ali mislim da mogu ulaziti s klupe te da bi ja i Deron Williams mogli odlièno igrati zajedno u nekoj ekipi.”

Takoðer je Kidd dodao kako mu je prva opcija produženje ugovora s Mavericksima, ali istièe i da povratak u Netse nije nemoguæ. U Netsima je proveo 6 godina prije prelaska u Dallas i još uvijek nosi lijepe uspomene na ekipu. Zanimljivo je da su upravo Mavericksi i Netsi glavni kandidati za potpisivanje Derona Williamsa, tako da bi se vrlo vjerojatno moglo dogoditi da Kidd potpiše za ekipu koja æe privuæi u svoje redove Williamsa (obojicu igraèa predstavlja isti menadžer, Jeffrey Schwartz, op.a.).

“Nije mi problem ulaziti u igru s klupe, ali želim biti na parketu na kraju utakmica. U ovoj fazi karijere najvažnije mi je pobjeðivati”, rekao je Kidd koji je prošle sezone osvojio svoj prvi naslov NBA prvaka u dresu Dallasa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE