Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jason Kidd: ”Volio bih igrati do èetrdesete”

U ožujku 36 svijeæa æe se nalaziti na njegovoj roðendanskoj torti. A iza sebe ima veæ 14 sezona obilježenih atraktivnim dodavanjima koje NBA liga nije nikad vidjela. Što ‘Mr.Triple-Double’ planira za svoju buduænost proèitajte u kraæem intervjuu.

Sada si u svojoj 14. sezoni. Je li se zabavljaš igrati košarku kao u svojim prvim danima kada si došao u NBA?
Da, jesam. Imam izvrsnu grupu trenera i suigraèa.

Koja je najveæa razlika sada i onda kada si prvi put zakoraèio u NBA ligu 1994. godine?
Igra je došla na globalnu razinu. U potpunosti se raširila. Navijaèi više nisu veæinom bazirani u SAD-u nego diljem planeta. Sve to je jako uzbudljivo i zapravo pokazuje kako je David Stern napravio veliki posao sa Igrom.

Navršit æeš 36 godina 23. ožujka. Što se fizièke spremnosti tièe, èini se da držiš korak sa mlaðim igraèima. Je li to toèno ili ne?
Ponekad se tijekom jutra osjeæam ranjivim, ali to se dogaða u svakoj dobi. Mislim da mogu još držati korak i natjecati se sa mlaðim igraèima. Osjeæam se dobro što se tièe i fizièke i psihièke strane spremnosti. Osjeæam da mogu još igrati na visokoj razini.

Ovu æeš ligu napustiti kao jedan on najboljih dodavaèa kojeg je NBA ikad vidjela. Od velikog broja atraktivnih dodavanja koje si izveo, da li se neko posebno istièe?
Možda kada sam 2003. godine Luciousu Harrisu dodao loptu po cijeloj dužini terena i morao sam je zavrnuti kako bi došla do njega. To je vjerovatno jedno dodavanje kojeg æu se uvijek sjeæati.

Tijekom tvoje zvjezdane karijere, tko je najbolji dodavaè kojeg si vidio?
John Stockton. Ono što je èinilo njega posebnim je da bi dodao onome kome treba u pravo vrijeme bez da su njegovi suigraèi uèinili nešto posebno.

NBA liga ima puno izvrsnih mladih razigravaèa. Što ti misliš o njima?
Zaista ima puno talentiranih mladih igraèa na toj poziciji poput: Chrisa Paula, Derona Williamsa, Josea Calderona. Svi oni razumiju igru dosta dobro i veæ su napravili velik utjecaj.

Da igraš dva na dva košarku, koga bi uzeo za svog partnera?
Dobro pitanje. (duga pauza) Možda bi to bio Michael Jordan ili Wilt Chamberlain.

Ima li ikoji igraè s kojim si htio igrati tijekom svoje karijere?
Sviðali su mi se deèki sa Olimpijade 2000. i 2008.. To su bili neki jako talentirani igraèi i bila mi je èast igrati sa njima. (smijeh) Zapravo, želim svakoga tko ima želju ubaciti koš kroz obruè.

Imaš ove sezone novog trenera, a to je Rick Carlisle. Kako je bilo igrati za njega i je li te tretirao ikako drugèije od prijašnjih?

On je igrao u ovoj ligi i zna što pobjeda zahtjeva. Trenirao je neke odliène momèadi pod nekim teškim okolnostima. I on uvijek ima svoju momèad spremnu na sve. Bilo je super igrati za njega.

Mavsi love ulaznicu za doigravanje. Je li ovaj klub treba napraviti neki trade da bi ostao duboko u doigravanju?
Mislim da æu to ostaviti Marku Cubanu, Donnieu Nelsonu i treneru Carlisleu. Oni æe napraviti kadrovske odluke. Mi se samo zabavljamo. Situacija sa ugovorom æe se riješiti sama.

Je li oèekuješ potpisati jednogodišnji ugovor ili misliš odigrati još nekoliko sezona?
Volio bih igrati do èetrdesete. Osjeæam se izvrsno i vidjet æemo kako æe se stvari odvijati. Ali mislim da æu stati na 40. To bi bilo izvrsno postignuæe.

Ima li nešto što bi htio ostvariti?
Volio bih završiti na drugom mjestu u cijeloj povijesti u asistencijama i podignuti se na ljestvici šuteva za tri, stoga da ljudi mogu reæi da znam šutirati.

Jesi li ozbiljno razmišljao što bi radio nakon što se umiroviš?
Nadam se da æu se odužiti košarci. Ta igra je toliko meni pružila. Možda mogu biti mentor i biti sa nekom franšizom gdje mogu pomoæi nekim mlaðim igraèima da se razviju. Ili možda da budem dio menadžmenta ili vlasništva. To bi takoðer bilo uzbudljivo.

Je li vidiš sebe kao trenera?
Ne. Jednostavno, ne. To bi bilo preteško. Preteško.

Latest Posts

NE PROPUSTITE