Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jason Terry: Jedini odmor koji imaš je onaj ljetni

Jedna od aktualnih  NBA tema ovih dana zasigurno jeste odmaranje ponajboljih igrača momčadi u nekim utakmicama. Činjenica su da je sezona duga i naporna popraćena back-to-back utakmicama te ponekad ekipe igraju četiri meča u pet dana.

Nakon što je trener Rocketsa Mike D’Antoni izjavio kako se ne slaže s trenerima koji odmaraju svoje zvijezde, oglasio se i prekaljeni veteran, osvajač NBA prstena Jason Terry.

„Pričamo o odmoru? Tko se želi odmarati od igranja košarke i propuštati utakmice? Odmor od treniranja mogu i razumjeti, ali odmaranje od utakmica mi nije jasno. Kao što bi Allen Iverson rekao – govorimo o utakmici, igru koju volimo, a ne treningu. Mogu shvatiti kada igrači odmaraju nekada u travnju kada su momčadi osigurale playoff mjesto. Ali, tek je drugi mjesec u sezoni, nema razloga da se odmara jer jedini odmor koji imaš je onaj preko ljeta“, izjavio je trenutni član Bucksa te dodao:

„Poznato je da ako igrate dosta minuta na utakmicama, na treninzima radite malo slabije, posebice ako ste uspješna ekipa. No, igrači su najmanje krivi za odmor, jer su tu treneri, čitav stručni stožer koji odlučuje o tome. Živimo u vrijeme tehnologije kada se sve može izračunati i izmjeriti, ali ako ste igrač natjecateljskog duha i pobjedničkog karaktera nema puno odmora posebice u prva dva mjeseca regularne sezone. To je ono su veliki igrači radili. Pogledajte Larryja Birda, Isaiaha Thomasa, Michaela Jordana i ostale, nisu puno odmarali niti uzimale slobodne dane. No živimo u novoj eri NBA košarke, gdje se cilja da se što duže igra na visokom nivou. Moram priznati igrao sam u obje ere i nikada nisam odmarao, jer mi odmor nije niti trebao.“

Veteran kao što je Terry zaista ima poentu kada kaže da najbolji igrači u momčadi treniraju manje, no kada pogledate sezone su jako duge i nema sumnje da umor nije prisutan, pogotovo kada igrate veliki broj minuta. Zbog toga bi možda Birda, Thomasa i co. gledali još nekoliko sezona u ligi, no zbog prevelike potrošnje i ozljeda oprostili su se nešto ranije.

Pri tome ako momčad želi napraviti neki rezultat u doigravanju i možda doći do finala, očigledno da jedna utakmica u prosincu neće napraviti prevagu iako to odmaranje šteti kvaliteti košarke i fanovima lige. No, novi CBA ugovor kaže da će se smanjiti broj back-to-back mečeva što bi trebalo olakšati mnogim igračima koji nose teret svoje momčadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE