Wednesday, November 30, 2022

ZADNJE OBJAVE

Jason Terry neæe morati skidati tetovažu

Jason Terry ipak neæe morati iæi na odstranjivanje svoje tetovaže Larry O’Brian trofeja, kojeg si je dao istetovirati na unutrašnjoj strani bicepsa desne ruke, kako bi mu dalo što veæu motivaciju za osvajanje tog trofeja.

- Advertisement -

Spomenutu tetovažu Terry si je dao istetovirati uoèi poèetka sezone, na jednoj zabavi DeShawna Stevensona, na kojoj je izmeðu ostaloga bio i njegov tatoo majstor, te je Terry odluèio uljepšati svoje tijelo trofejom kojeg svaki NBA igraè sanja cijelog života. Meðutim, uèiniti to je svakako bio hrabar potez. Nije da Terry ima osvojen naslov, pa æe ga to podsjeæati na taj dogaðaj, veæ je to uèinio upravo iz razloga kako bi se dodatno motivirao pa da jednog trenutka u buduænosti doèeka taj dan.

Koliko mu je to pomoglo ne moramo niti spominjati jer je veæ u ovoj sezoni zajedno sa svojim suigraèima iz Dallasa stigao do toliko željenog naslova. I upravo je Jason jedan od najzaslužnijih za njegovo osvajanje. Cijelo doigravanje, ali i cijelu finalnu seriju sa Heatom, bio je desna ruka Dirka Nowitzkoga.

Kao igraè koji utakmice zapoèinje na klupi, Terry je svojim koševima gradio put do trofeja. U posljednjoj, šestoj, utakmici finala on je bio taj koji je držao Dallas, dok se Dirk muèio on je bio taj koji je u nekoliko utakmica postizao kljuène koševe, a on je Lakersima ubacio 11 trica.

- Advertisement -

“Za mene ovo je velika stvar. Od moga odrastanja u Seattleu, od brojnih noæi provedenih na uliènim terenima, oponašanja mojih idola, Isiaha Thomasa, Magica Johnsona, Juliusa Ervinga, lokalnih legendi Slicka Wattsa i Freddyja Browna, i naravno Garyja Paytona. Sada mogu reæi da sam u istom rangu sa njima”, rekao je Terry.

“Svi znaju tko je Gary Payton. Jedan od mojih idola, ali i jedan od mojih prijatelja. Ove sezone sam radio svoj posao. Moj je posao ulaziti s klupe i èiniti razliku, stvarati akcije, zabijati koševe. Mislim da sam sve odradio”, dodao je Terry.

Terry je u finalnoj seriji èak nadigrao i velikog LeBron Jamesa. U prosjeku je zabijao 18 koševa, uz 49% šuta iz igre, dok je s druge strane LeBron ubacivao 17 koševa, uz 48% šuta iz igre. Nije velika razlika, ali ako se samo prisjetimo kako je Terry odraðivao posljednje minute utakmice, a kako LeBron, moramo priznati njegovu veliku ulogu.

“Prije šeste utakmice èak mi je i Dr.J (Julius Erving) poslao poruku: sine, ovo je tvoje vrijeme, iskoristi ga. Odgovorio sam mu nakon utakmice, htio sam biti prvak, baš poput tebe, a sada to i jesam”, dodao je za kraj Terry.

Osim Dirka i Jason Kidda, Terry je bio još jedan veliki igraè bez prstena. Zasigurno je veliki doprinos dala i spomenuta tetovaža, koja se odmah u prvoj sezoni ostvarila, i drago nam je da neæe niti trebati razmišljati o njenom uklanjanju. Da ju je barem prije odluèio staviti.

Èak mislimo da je on i jedini igraè koji ima ovakvu tetovažu, a možda ova prièa inspirira i druge igraèe, koji možda pronaðu dodatnu motivaciju, baš kao i Terry.

Latest Posts

NE PROPUSTITE