Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

JaVale McGee na putu za Dallas

JaVale McGee je igrač svima nama poznat po legendarnom Shaqtin’ A Fool-u i njegovim greškama na parketu koje su istaknute tijekom tog programa. Ipak, da nije samo obična sprdnja, JaVale se tijekom NBA karijere primarno znao dokazati kao jedan od dobrih rim protectora. Do dolaska Francuza Rudya Goberta, najveći wing-span u povijesti lige imao je upravo McGee ali nažalost svoj puni potencijal nikada nije ispunio.

Njegove odluke na parketu su vrlo upitne, ozbiljnost također, a i napadačka igra mu treba mnogo napretka. Ipak, za taj napredak možda će imati šansu u Dallas Mavericksima, franšizi koja očajno treba centra nakon što ih je odbio DeAndre Jordan i napustio Tyson Chandler. Na tu poziciju su već doveli Gruzijca Zazu Pachuliju ali treba im jedan solidan back-up i za vjerovati je da će u slučaju dolaska centra u Teksas, trener Rick Carlisle izvući najbolje moguće iz ovog potencijalno vrhunskog obrambenog igrača.

Inače, McGee je sezonu počeo u Denveru gdje su ga iz rotacije izgurali Jusuf Nurkić i J.J. Hickson pa je tako razmijenjen u Sixerse, gdje je uskoro njegov ugovor u potpunosti otkupljen i on je pušten na tržište. Radi se o 27-godišnjaku tako da ima vremena da zaradi možda i zadnji veći ugovor svoje karijere, ako ostavi svoj osobni život po strani koliko god može. Nažalost, onog McGeeja kojeg smo gledali u njegovoj zadnjoj godini u Wizardsima nismo gledali već odavno, ali svojim smiješnim situacijama na parketu natjerao nas je da zaboravimo na njegovu igru, a da se koncentriramo na to šta možemo očekivati u sljedećem Shaqtin’ A Fool-u.

Latest Posts

NE PROPUSTITE