Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jay Williams: 80 posto NBA igrača koristi marihuanu

Bivši playmaker Bullsa Jay Williams, otvoreno je progovorio o depresiji u koju je pao nakon što je morao završiti NBA karijeru zbog ozljeda zadobivenih padom s motocikla. Također je iznio razmišljanja o drogama koje je uzimao dok se borio s depresijom.

Danas, govori u ime svih igrača koji se susreću s problemima koje je izazvalo korištenje droga.

Williams je za FoxBussines.com izjavio:

Liječnicima je najlakše propisati vam OxyContin, i gledajte, ja sam bio ovisan o njemu pet i više godina. Ali kada spomenete marihuanu, dobijete reakciju: Ahhh, to je prijelazna droga!

Williams procjenjuje da 75% do 80% NBA igrača koristi marihuanu.

Znam jako puno igrača koji koriste Percocet. Jeste li kad probali Percocet? Od njega budete puno više omamljeni nego od utrljavanja kanabisova ulja u kožu.“ dodaje Williams. “Marihuana je previše iskrivljeno ozloglašena u društvu. Odmah te nazivaju ovisnikom. Ali ne, ja zapravo koristim jedino ulje od kanabisa jer otklanja svakakve upale i pomaže s anksioznošću.

Ne podržavam uživanje kanabisa ili marihuane kod mladih, ali gledajući iz medicinske perspektive, možda je vrijeme da organizacije poput NBA ili MLB postanu malo više progresivne i počnu razmišljati unaprijed, umjesto da ostaju zarobljene u prošlosti.”

Williams nije prvi bivši igrač koji je progovorio o ovom pitanju. Cliff Robinson i Larry Sanders su se zalagali za odgovornu upotrebu marihuane. Čak je i današnji superstar Blake Griffin izjavio da bi NBA trebao omogućiti medicinsku upotrebu marihuane.

O marihuani se sve više priča, a NBA bi se trebao uhvatiti u koštac s ovim pitanjem. To nije droga za poboljšavanje izvedbe i sve šire postaje legalna, a samim tim i prihvaćena diljem SAD-a. Liga ne bi trebala testirati igrače.

U stvarnosti, došlo je do toga da svrha testiranja više nije spriječiti korištenje marihuane, već otkriti koji su igrači dovoljno pametni da ne budu uhvaćeni. Nije razumno stavljati takav teret na leđa igrača koji se susreću sa suspenzijama, kaznama i javnim sramoćenjem ispred dijela populacije koji marihuanu smatra zlom.

NBA organizacija bi trebala poslušati Williamsov savjet i promijeniti svoju politiku o marihuani. U međuvremenu, igrači bi trebali poslušati Mitcha McGaryja, kojeg je pozitivan test na sveučilištu Michigan potjerao na prijevremen izlazak na NBA draft: „Ne dozvolite da budete uhvaćeni!“.

Latest Posts

NE PROPUSTITE