Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jazz i Bojan poveli u polufinalu, Sixersi izjednačili

Sixersi su u Philadelphiji, u drugom susretu polufinala Istoka, svladali Hawkse i izjednačili na 1-1. ‘Jastrebovi’ iz Atlante nisu dopustili da ih odmah u startu potpuno raznese uragan domaćina koji su već nakon osam i pol minuta igre imali +18 (28:10). U drugoj četvrtini gosti su se primakli na 35:33, a na samom isteku prvog poluvremena Danilo Gallinari tricom ponovno dovodi svoju momčad na zaostatak od svega dva poena (57:55). Prethodno je Talijan imao i mali obračun sa moćnim Joelom Embiidom. Pred kraj treće četvrtine ‘Hawksi’ stižu i do prvog vodstva na utakmici (80:79), ali u sljedećim minutama Sixersi opet dominiraju i hvataju novu dvoznamenkastu prednost koja se u nastavku penje i do najvećih +21 (110:89). Spomenuti Kamerunac bio je prvo ime ‘Philadelphije’ (40p-13s), a najbliži su mu bili Tobias Harris (22p) i Seth Curry (21p, trice 5/6). Važnu rolu u ključnim trenucima odigrao je i Shake Milton (14p, trice 4/5). Trae Young (21p-11a), Danilo Gallinari (21p-9s) i Kevin Huerter (20p) činili su najefikasniju trojku gostiju.

Velika borba viđena je u prvoj utakmici polufinala Zapada. Nakon što su tri puta zaredom slavili u Dallasu, Clippersi su već u prvom poluvremenu utakmice u Salt Lake Cityju pokazali da se sjajno snalaze na gostujućim terenima. Nakon uvodne četvrtine imali su 7, a nakon druge i 13 poena viška. Međutim, sav zaostatak Jazzeri su nadoknadili do kraja treće dionice pa se u posljednju ušlo s neriješenih 79:79. BOJAN BOGDANOVIĆ je 5:22 minuta prije kraja pogodio tricu za 103-93, ali je utakmica ipak ušla u dramatičnu završnicu u kojoj je Rudy Gobert u zadnjoj sekundi blokirao šut Marcusa Morrisa za mogući produžetak. Jazzeri su tako poveli sa 1-0 u seriji koja će po svemu sudeći biti iscrpljujuća za obje momčadi.
U prvom međusobnom dvoboju u nekoj utakmici doigravanja, obojica hrvatskih reprezentativaca imala su vrlo dobar učinak. IVICA ZUBAC je za 20 minuta igre upisao 11 poena, uz 6 skokova, tri blokade i tri asistencije. Iz igre mu je realizacija bila 3/5, a sa linije ‘penala’ 5/7. S druge strane, BOJAN BOGDANOVIĆ je do 18 poena stigao uz šut iz igre 6/14 (trice 3/6), dok je slobodna bacanja gađao 3/3. Koševima je pridodao 5 skokova, te po jednu asistenciju i osvojenu loptu. Inače, najviše koševa na utakmici postigao je član Jazza Donovan Mitchell (45p, 6 trica), a goste je uobičajeno predvodio Kawhi Leonard (23p-7s).

Latest Posts

NE PROPUSTITE