Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jazzeri u gostima kod Nuggetsa, Spursi doèekuju Sunse

Veèeras su nam na rasporedu samo tri susreta pa æe biti dosta mirno za razliku od prethodna dva dana gdje smo mogli pratiti 22 utakmice. Detroit doèekuje Golden State gdje gosti traže svoju prvu pobjedu na gostujuæem parketu. Poslije tog ogleda nas èekaju dva susreta ekipa iz Zapadne konferencije. Denver ugošæuje Utah a u isto vrijeme æe se susresti i stari rivali Spursi protiv Sunsa u San Antoniu.

Detroit Pistons – Golden State Warriors  00.00

Pistonsi (3-9) su u petak napokon prekinuli negativan niz od šest poraza i upisali pobjedu kod Bobcatsa. Do pobjede su ih predvodile mlade snage, dvojac pod košem Jerebko (22 poena, 9 skokova) – Monroe (19 poena, 9 skokova, 5 asistencija) i rookie razigravaè Brandon Knight (13 poena, 10 skokova, 4 asistencije). Detroit je imao nešto manje od 50% šuta i veliku prednost u skokovima (46-34). Još nisu ove sezone probili granicu od 100 postignutih koševa i eto im veèeras sjajne prilike pošto Warriorsi u prosjeku toliko i primaju. Golden State (3-8) još ne zna za pobjedu u gostima a juèer su izgubili od iste ekipe koju su Pistonsi u petak dobili 112:100. To im je bila treæa uzastopna utakmica u kojoj su postigli troznamenkasti broj poena no obrana im nije bila na razini pa su upisali i dva poraza u nizu. David Lee je bio sjajan protiv Bobcatsa s 24 poena i 16 skokova no suigraèi ga baš i nisu pratili pa je izostala pobjeda. Stephen Curry definitivno neæe nastupiti niti veèeras pa Warriorsima predstoji još jedna teška utakmica.

Malu prednost dajemo domaæinu kojima je valjda zadnja pobjeda dignula raspoloženje i vjerujemo kako žele ostvariti i par pobjeda u nizu. Moglo bi biti više od 186 poena jer Warriorsi igraju otvoreno i puno zabijaju.

Denver Nuggets – Utah Jazz  02.00

Denver (8-4) igra sjajno kod kuæe gdje imaju šest pobjeda i samo jedan poraz. U posljednjem susretu su dobili jaki Miami sa 117:104 i demonstrirali svu moæ cijele ekipe. Šest igraèa je upisalo dvocifren broje koševa a prednjaèili su odlièni playmaker Ty Lawson (24 poena, 9 asistencija) i centar Nene (17 poena, 12 skokova, 4 asistencije). Starteri su imali jaku pomoæ i sa klupe gdje su Karlovi igraèi zabili 42 poena. Veèeras Jazzerima neæe biti lagano jer su oni sa druge strane jako loši u gostima (1-3) unatoè za njih sjajnom omjeru od 7 pobjeda i 4 poraza. Moglo bi se reæi da ih je i raspored dosad mazio pa æemo tek u naredne 3-4 utakmice vidjeti njihovu pravu snagu i domete. Juèer su imali lagan posao na svome parketu gdje su svladali Netse 107:94. Dvojac pod koševima Jefferson (20 poena, 4 skoka) i Millsap (18 poena, 12 skokova od èega 6 napadaèkih) su predvodili strijelce Utaha a nije loš bio niti C.J. Miles sa 17 poena i 6 skokova u 18 minuta provedenih u igri. I jedni i drugi nemaju nekih problema sa ozljedama tako da æemo ih gledati u punom sastavu.

Prognoziramo pobjedu Denvera radi sjajne igre na svome parketu ali i radi puno bolje momèadi i šire klupe. Gallinari bi mogao iæi preko 15 poena veèeras jer su Jazzeri jaki pod košem pa æe im trebati šut izvana.

San Antonio Spurs  –  Phoenix Suns   03.00

Nakon što se Manu Ginobili ozlijedio, poèela su nagaðanja kako æe San Antonio imati velike probleme, no izostanak Argentinca se gotovo ni ne osjeti (kasnije je došlo i do ozljede T.J.Forda).  Imaju solidan omjer 8-4, jedino što brine je skor izvan svoje dvorane koji je 0-4. Kod kuæe izgledaju vrlo uvjerljivo, a zadnja pobjeda je došla protiv neugodnog Portlanda 99:83. Spursi se nikako nisu mogli rezultatski odvojiti sve do posljednje èetvrtine koju dobivaju sa 16 razlike. Najbolji igraè San Antonia je bio Francuz Tony Parker koji je upisao 20 koševa. Phoenix ima 3 poraza zaredom, a slijedi im pet vrlo teških  gostovanja (San Antonio, Chicago, New York, Boston, Dallas). Zadnju utakmicu su izgubili od New Jerseya kod kuæe 103:110. Igrali su bez svojih veterana Nasha i Hilla èiji su nastupi i danas pod upitnikom. Bez Nasha im se igra svodi na bacanje trica i forsiranje  šuteva koji nikako ne prolaze.

San Antonio je neporažen kod kuæe i teško da æe to Phoenix promijeniti. Pobjeda San Antonia uz moguæi hendikep.

Analiza najava: Pogoðena 123 NBA susreta

Od ove sezone možete na našem portalu u popodnevnim satima svakodnevno èitati najave svih NBA susreta. Zahvaljujuæi dvojici novinara, Gordanu Groznici i Marku Kurtiæu, pokrili smo svih 169 susreta u ovoj sezoni, a prema trenutnoj analizi pogodili èak 73% najava, odnosno 123 utakmice.

Dnevno su pisane najave i prognoze svih susreta, bez iznimaka i izostavljanja derbija koje je u veæini sluèajeva vrlo teško prognozirati. A ne samo to, naš dvojac redovito upozorava i na moguæa iznenaðenja te daje savjete za sve koji su skloni kladionicama koje parove bi bilo ‘pametno’ propustiti.

Isto tako ovih dana su Gordan, Marko i Filip Džeba na portalu otvoriti vlastite kladionièarske projekte. Filip je pokrenuo projekt gdje je konaèan cilj bilo iz 5€ napraviti 300€, nakon prvog uspješnog dana, drugi dan je zapelo na Miamiju. Gordan dnevno prognozira i savjetuje moguæa iznenaðenja, dok se Marko poigrava s brojem postignutih momèadskih poena, ukupnog zbrojena poena po susretu, a i individualnih najava poena.

Sve to možete pratiti klikom ovdje, te se pridružite raspravi kao registrirani èlan našeg foruma.

Latest Posts

NE PROPUSTITE