Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Je li Greg Oden stvarno odsutan zbog ozljede?

Iz NBA kluba Portland Trail Blazersa nisu konkretno upoznali javnost zašto jedna od njihovih najveæih zvijezda, 21-godišnji Greg Oden, ne igra veæ gotovo mjesec dana.

Ljeta 2007. godine Blazersi su dominantnog centra (213 cm) sa sveuèilišta Ohio birali kao prvog picka na draftu. Potom je Oden propustio cijelu sezonu zbog mikrofrakture koljena. Zaigrao je napokon ove sezone, solidno ali ne shodno reputaciji prvog izbora drafta.

Ozlijedio se ponovno, kako su objavili iz kluba, 12. veljaèe. Opet je u pitanju bilo koljeno, no ovaj put ozljeda se smatrala lakšom. Do današnjeg dana, iako se njegov povratak oèekivao iz dana u dan, mladi se centar nije vratio na parket.

Kako nemaju prave informacije, novinari su poèeli nagaðati zašto. Iz kluba su jednom prilikom samo ponudili objašnjenje da Oden radi na fizièkoj spremi.

Zbog nove jednomjeseène pauze Odena u Americi ponovno usporeðuju sa Samom Bowiejem, centrom kojega su Blazersi birali 1984. godine kao drugog picka na draftu izmeðu prvog Hakeema Olajuwona (Houston) i treæeg Michaela Jordana (Chicago). Olajuwon je Rocketsima donio dva, a Jordan Bullsima šest NBA naslova, dok je Bowie pokošen ozljedama vrlo brzo utonuo u zaborav.

Govorka se takoðer da je Oden pod klupskom kaznom zbog èestih noænih izleta i neurednoga privatnog života. Dok se prošle sezone oporavljao od operacije koljena, usnimljen je na jednom tulumu kako žestoko partija.

Portland je jedna od najtalentiranijih momèad NBA lige (sedmi na Zapadu s 38-23 omjerom pobjeda i poraza) i Oden im u bliskoj buduænosti treba za pohod na vrh lige. Umjesto razine njegovih igara, meðutim, sve više raste razina sumnji u njegove moguænosti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE