Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Je li LeBron James bojkotirao Cavalierse?

Poznati amerièki košarkaški novinar i autor više knjiga o košarci, Roland Lazenby, u tekstu objavljenom na web-stranici Hoopshype.com izravno je LeBrona Jamesa optužio da je puštao utakmice u seriji s Bostonom.

U šokantnom je tekstu ugledni novinar žigosao ponajboljeg košarkaša današnjice, dvaput zaredom najkorisnijeg igraèa NBA lige, da je namjerno igrao loše u završnici polufinalne serije doigravanja na Istoku protiv Boston Celticsa, a pogotovo u petoj utakmici, koju su Cavaliersi sramotno u vlastitoj Quicken Loans Areni izgubili 120-88.

Svoju hipotezu, zasnovanu na argumentu da James jednostavno ne može tako loše igrati kao što je igrao u petoj utakmici (15 koševa, 3-14 šut iz igre), Lazenby je izgradio na izjavama fantomskog sugovornika, kojeg je predstavio kao “dugogodišnjeg Jamesova prijatelja“.

“LeBron je jednostavno bio u jednoj vrsti protestnog ponašanja” citira Lazenby nepoznatog Jamesova prijatelja uz nastavak:

“Viðao sam to kod njega veæ ranije. Ukoliko se suoèi s odlukom trenera koja mu se ne svidi, LeBron æe na nju jednostavno staviti veto i na terenu poèeti raditi što god mu se prohtije. Mislim da se u petoj utakmici radilo o protestnom ponašanju. Nešto se moralo dogoditi.”

Lazenby je potom zakljuèio da bi rijeè mogla biti o dogaðaju iz druge èetvrtine, kada je trener Mike Brown povukao Jamesa na klupu za prièuve, što se Jamesu, tumaèi on, nije dopalo.

“LeBron je tu utakmicu jednostavno igrao bez agresivnosti” dodao je na kraju nepoznati košarkašev prijatelj.

Zakljuèio je na kraju Lazenby da James sve od sebe nije dao niti u šestoj utakmici, iako je ostvario triple-double uèinak od 27 koševa, 19 skokova i deset asistencija. Autora, naime, muèi èak devet njegovih izgubljenih lopti od Clevelandovih ukupno 24, koje su izravno rezultirale s 27 Bostonovih koševa u presudnoj domaæoj pobjedi 94-85.

Latest Posts

NE PROPUSTITE