Tuesday, June 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jedan od najboljih centara svijeta potvrdio nastup za Crnu Goru na Mundobasketu

Nikola Vučević igrat će za Crnu Goru na Mundobasketu i samo ga neke nepredviđene okolnosti mogu odvojiti od nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kini, saznaje Pobjeda.

Prema informaciji Arene, Vučević već ima dogovor sa Košarkaškim savezom Crne Gore da bude prisutan na okupljanju nacionalnog tima 25. srpnja. Ipak, u kraćem periodu nakon početka priprema tog dana, neće biti sa reprezentacijom.

Selekciji “crvenih” pridružit će se kasnije. To odlaganje njegovog početka rada s nacionalnim timom tiče se obveza koje NBA igrači imaju prema svojim klubovima.

Očekuje se da ovih dana Baranin zvanično potvrdi nastup na Svjetskom prvenstvu. Prvog dana srpnja je potpisao novi četverogodišnji ugovor s Orlandom i tako riješio ključno pitanje vezano za budućnost u NBA. U Orlandu je Nikola je dobio puno povjerenje, ukupan ugovor od 100 miliona dolara za četiri godine, kao i podršku kada su nastupi za nacionalni tim u pitanju.

Sa plaćom od 28 milijuna američkih dolara za narednu sezonu, Nikola Vučević gotovo izvjesno bit će najplaćeniji Evropljanin, ali i najplaćeniji centar u najjačoj ligi planete. U 29. godini, nakon već osam godina u NBA, Vučević se može pohvaliti sezonom u kojoj je postizao u prosjeku 20,8 poena. 12 skokova 1 3,8 asistencija u prosjeku. Izgradio je reputaciju jednog od najboljih centara današnjice.

S Nikolom u timu, košarkaši Crne Gore bit će izuzetno opasan rival za favorizirane ekipe u grupnoj fazi, selekcije Grčke i Brazila.

Latest Posts

NE PROPUSTITE