Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jeff Foster: ”Država i navijaèi ne mare za nas”

Pet pitanja za centra i starosjedioca Indiane Pacersa kojemu je ovo deseta sezona u Indianapolisu, Jeffa Fostera.

Kako vrednuješ sezonu do sada?
Radimo neke stvari deset puta bolje nego što smo radili prošle godine, ali na kraju ne pobjeðujemo u utakmicama koje bismo trebali.  Desilo sa par teških poraza i vrati te na stare staze veoma brzo. Ako ne pobjeðuješ utakmice, ne ideš u doigravanje i ne vraæaš navijaèe natrag na tribine.

Potpisao si dvogodišnje produženje ugovora vrijedno 12.7 milijuna dolara u listopadu i ovo je tvoja deseta sezona sa Pacersima. Kakav je osjeæaj biti posljednji èovjek koji je ostao iz najbolje ekipe Pacersa desetljeæa?
Ja sam veoma odana osoba. Bio sam jako sretan što sam došao u ovu franšizu 1999-2000 kada smo otišli do finala i uèili od Reggiea Millera. Volim franšizu i organizaciju previše da bih otišao. Želim vidjeti stvari kako se vraæaju na mjesto onako kako su bile kad sam tek stigao ovdje. Zadnjih par godina smo uglavnom u dnu, ali imamo dosta igraèa koji nas mogu uzdignuti od tamo.

Jedan od tih igraèa je oèito Danny Granger. Mislim da je pošteno reæi da je ova ekipa trenutno zapostavljena, pa za one koji ne gledaju Grangera svaki dan, što nam možeš reæi koliko je Granger zapravo dobar?

Gledam njegov napredak veæ èetiri godine. Ako nastavi ovako kako je i nastavio Pacersi su napravili dobar posao (op.a. Indiana je produžila ugovor sa Grangerom na pet godina, vrijedan 60 milijuna dolara na noæ vještica). Ali mislim da je cijela ova ekipa zapostavljena. Kad smo imali Reggiea i Jermaine [O’Neala] i Ron [Artesta], državna televizija nas je prenosila od 15 do 20 puta. Prošle godine samo jednom a ove godine niti jednom. Pa mislim da æemo biti zapostavljeni cijelu godinu. Samo je pitanje što æemo mi napraviti s tim.

Spomenuo si vraæanje navijaèa. Je li se to poèinje dogaðati? Skoro pa je cijela nova ekipa, koju su ljudi Indianapolisa priželjkivali, tu.
Trajalo je dan i noæ. Navikao sam ne biti Indy ljeti jer je bilo ludo. Nisam mogao svugdje iæi. Ali ljeto prije prošlog je bilo ništa. Bio sam normalna osoba i bilo je oèito da su nas država i navijaèi otpisali i nisu marili za nas. Prošlo ljeto su se osjetili neki trzaji. Ali na kraju dana se sve svodi na osvajanje utakmica. Znate kakvi su navijaèi. Kada otvore svoje novèanike i misle potrošiti svoj teško zaraðeni novac na ove teške utakmice, reæi æe: ”Znaš što? Prièekat æu dok ne skupe još par pobjeda.”

Je li misliš dosta što si mogao napraviti bolje 2000. godine kada je ova franšiza bila najbliže naslovu?
To je bila moja rookie godina i nisam znao bolje. Nikada neæu zaboraviti, prema kraju godine, razgovor koji sam vodio sa Chrisom Mullinom. Rekao je nešto poput: ”Rook, ovo je moja 14. godina. Proæi æe brzo.” Ja sam rekao, ”Da, svejedno.” To se stvarno èini kao juèer. Zapanjujuæe je kako brzo sve to ide. Maceo [Baston] i Rasho [Nesterovic] su stariji od mene, ali znaju da sam odgledao svaku utakmicu Pacera u Conseco Fieldhouseu, što je strašno. I postigao sam zadnji koš u Market Square Areni, što je još strašnije. Ali ovo je izvrsna franšiza i dignut æemo se ponovno. Samo je pitanje vremena koliko æe nam trebati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE