Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jeff Hornacek novi trener Phoenix Sunsa

Jeff Hornacek, ljubiteljima NBA košarke poznat kao legendarni šuter Utah Jazza, je novi trener Phoenix Sunsa. Jeff će trogodišnji ugovor potpisati danas.

Čelnici Sunsa su brzo odreagirali nakon očito impresivnog razgovora s Hornacekom, koji je u franšizi iz Arizone kao igrač proveo šest sezona te je u zadnjoj čak bio i All-Star igrač s prosjekom od 20,1 poena. Razgovore za trenerski posao je odradio u Charlotte Bobcatsima, a zainteresirani su bili i Philadelphia 76ersi.

Cleveland Cavaliersi su dovođenjem/vraćanjem Mikea Browna postali prva ekipa koji su potpisali novog trenera, dok još pet NBA ekipa trenutno traži čovjeka koji će potpuniti prazno mjesto na klupi.

50-godišnji Hornacek je kao šuterski trener radio u momčadi Utah Jazza prije doigravanja 2007. godine,  dok je 2011. dobio stalan posao kao pomoćni trener družine iz Salt Lake Cityja. Njegov trenerski stil se očituje u odličnom radu s mladim igračima, dok košarkaška inteligencija nikada nije bila upitna, tu je dovoljno pogledati jednu utakmicu iz njegovih igračkih dana.

Hornacek je nakon epizode sa Sunsima i Philadelphia 76ersima (bio je uključen u poznatu razmjenu igrača gdje je Charles Barkley doveden u Sunse), našao dom u ekipi Utah Jazza gdje je bio dio družine koja je igrala dva uzastopna NBA finala protiv Chicago Bullsa. U čast njegovim šuterskim sposobnostima i odličnoj igri, Jazzeri su odlučili umiroviti njegov dres s brojem 14.

Hornacek će biti 16. glavni trener u povijesti kluba te peti od sezone 2007/08. Bio je u finalnom odabiru za posao 2008. godine kada je trenersko mjesto dobio Terry Porter, dok je 2004. godine skoro završio na klupi Boston Celticsa (tu ga je pretekao Doc Rivers).

Latest Posts

NE PROPUSTITE