Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jefferson u Utahu, Harrington u Denveru

Nastavljaju se selidbe košarkaša u NBA ligi. Dva su kluba, Minnesota Timberwolvesi i Utah Jazz, u utorak poslijepodne potvrdili meðusobnu razmjenu igraèa.

Njezin je glavni protagonist bio vrsni 25-godišnji krilni centar Al Jefferson, koji je iz Minneapolisa prešao u Salt Lake City za grèkog centra Kostu Koufosa i dva buduæa izbora prve runde drafta.

Razmjena èudi jer je Jefferson u trima proteklim sezonama, koliko je u NBA ligi, bio najbolji i najperspektiviji igraè Timberwolvesa, s prosjecima od preko 20 koševa i deset skokova po utakmici. Donekle je statistièki pao nakon teške ozljede koljena u veljaèi prošle godine, te je tijekom prošle sezone prosjeèno ubacivao 17.1 koš uz 9.3 skoka po utakmici.

Minnesota je htjela riješiti se teškog i sporijeg, ali i dominantnog igraèa u reketu kako bi nastavila graditi brzu momèad. Utahu je trebala adekvatna zamjena za Carlosa Boozera, koji je otišao u Chicago. I jedni i drugi dobili su što su tražili.

ESPN je objavio da je Al Harrington, dosad krilni centar New York Knicksa, pristupio Denver Nuggetsima potpisavši petogodišnji ugovor za 34 milijuna dolara. Lani je u dresu njujorškog kluba bio na prosjecima od 17.7 koševa, 5.6 skokova i 1.5 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE