Sunday, January 29, 2023

ZADNJE OBJAVE

Jefferson u Utahu, Harrington u Denveru

Nastavljaju se selidbe košarkaša u NBA ligi. Dva su kluba, Minnesota Timberwolvesi i Utah Jazz, u utorak poslijepodne potvrdili meðusobnu razmjenu igraèa.

- Advertisement -

Njezin je glavni protagonist bio vrsni 25-godišnji krilni centar Al Jefferson, koji je iz Minneapolisa prešao u Salt Lake City za grèkog centra Kostu Koufosa i dva buduæa izbora prve runde drafta.

Razmjena èudi jer je Jefferson u trima proteklim sezonama, koliko je u NBA ligi, bio najbolji i najperspektiviji igraè Timberwolvesa, s prosjecima od preko 20 koševa i deset skokova po utakmici. Donekle je statistièki pao nakon teške ozljede koljena u veljaèi prošle godine, te je tijekom prošle sezone prosjeèno ubacivao 17.1 koš uz 9.3 skoka po utakmici.

Minnesota je htjela riješiti se teškog i sporijeg, ali i dominantnog igraèa u reketu kako bi nastavila graditi brzu momèad. Utahu je trebala adekvatna zamjena za Carlosa Boozera, koji je otišao u Chicago. I jedni i drugi dobili su što su tražili.

- Advertisement -

ESPN je objavio da je Al Harrington, dosad krilni centar New York Knicksa, pristupio Denver Nuggetsima potpisavši petogodišnji ugovor za 34 milijuna dolara. Lani je u dresu njujorškog kluba bio na prosjecima od 17.7 koševa, 5.6 skokova i 1.5 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE