Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jennings: Dovodimo Lob City u Detroit

U jednoj od značajnijih razmjena ovoga ljeta, razigravač Brandon Jennings zamijenio je Milwaukee Buckse Detroit Pistonsima, koji su uvelike promijenili momčad u odnosu na prošlu sezonu i mogu se nadati boljim rezultatima u budućnosti.

Osim Jenningsa, članom Detroita postao je i Josh Smith, a kao slobodan igrač u ekipu se vratio Chauncey Billups, koji je najbolje dane karijere proveo u Gradu automobila. Njih trojica predstavljaju velika pojačanja i trebali bi vratiti ekipu među konkurente za doigravanje na Istoku.

“Mislim da se može reći da dovodimo Lob City u Detroit ove godine”, rekao je Jennings na predstavljanju u novoj momčadi, a izraz “Lob City” označava atraktivnu igru punu zakucavanja, s brojnim alley-oop dodavanjima, u kojima bi Jennings bio asistent, a posao dovršavali spomenuti Smith, centar Andre Drummond ili rookie Tony Mitchell, koji su svi poznati po svojim sjajnim atletskim predispozicijama.

Nakon četiri godine u Bucksima, Jennings je promijenio ekipu te ni on sam još ne zna kako će reagirati u novom okruženju, no veseli se novim izazovima.

“Mislim da ćete sljedeće sezone vidjeti sasvim drugačijeg igrača, zbog brojnih talentiranih pojedinaca i veterana koje imamo u svlačionici”, rekao je 23-godišnji razigravač. “Sada se mogu vratiti momu načinu igre i biti onaj igrač od prije pet godina, kada sam igrao u srednjoj školi.”

Jedna od najvećih boljki dosadašnje karijere bila je uzimanje vrlo loših šuteva, koje je često promašivao i tako štetio svojoj momčadi. Trenutno je na prosjeku od 39,4% ukupnog šuta iz igre u karijeri, što nisu dobre brojke za igrača koji bi trebao biti vođa momčadi. Toga je i sam Jennings svjestan:

“Definitivno moram promijeniti način svoje igre za ovu momčad i za moje suigrače, kako bi bili uspješni. Stvari koje sam radio u Milwaukeeju više neću morati raditi – a to je uzimanje loših šuteva.”

Uz mladog Jenningsa i nešto iskusnijeg Josha Smitha, u ekipi su još talentirani Greg Monroe i Andre Drummond, te će oni biti ključni igrači ove momčadi. Vrlo je to dobra momčad, koja bi s vremenom trebala biti sve bolja i bolja, tako da riječi predsjednika ekipe, Joea Dumarsa, imaju potporu u stvarnosti:

“Mislim da je sadašnji roster dovoljno dobar da se možemo boriti za doigravanje. Više nema potrebe za velikim promjenama u momčadi.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE