Thursday, February 9, 2023

ZADNJE OBJAVE

Jerry Sloan dostigao Pata Rileyja

Jerry Sloan, dugogodišnji trener NBA momèadi Utah Jazza, u ponedjeljak je svoj sastav vodio do gostujuæe 101-90 pobjede kod Cleveland Cavaliersa.

- Advertisement -

Pobjeda je to koja ima poseban znaèaj u njegovoj trenerskoj karijeri buduæi da mu je ona 1210. ukupno u osnovnom dijelu sezone nakon što je od 1979. do 1982. godine vodio Chicago Bullse, a od 1988. Utah Jazz. Veæ 23 godine traje na klupi “džezera” kojima nikada nije donio naslov NBA prvaka i s kojim je samo dva puta bio u finalu lige. U oba sluèaja, 1997. i 1998. godine, prstenjem se uz 4-2 pobjede kitila momèad Bullsa predvoðena Michaelom Jordanom.

Slavljem u ponedjeljak Sloan se izjednaèio s Patom Rileyjem po broju uspjeha u voðenju momèadi. Riley je pet puta samostalno, a jednom kao pomoænik, osvajao naslove u trenerskoj karijeri.

“Nisam ovo posebno doživio. Nikada na taj naèin nisam vodio momèad. Jasno da volim pobjeðivati, ali ne bih to mogao da uza sebe nemam struèno osoblje kakvo imam. Kada se govori o najboljim trenerima godine i sliènim stvarima, uvijek osjeæam da bi se trebao nagraðivati kompletan struèni stožer” kaže Sloan.

- Advertisement -

Treneri s najveæim brojem pobjeda u NBA ligi:
1. Don Nelson 1335 pobjeda
2. Lenny Wilkens 1332
3. Pat Riley i Jerry Sloan 1210

Latest Posts

NE PROPUSTITE