Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jesu li u Clevelandu napokon dobili novu veliku zvijezdu ?

Grad (točnije država Ohio) Stipe Miočića i LeBrona Jamesa nije doživio pretjerano puno sportskih uspjeha u američkim sportovima bez spomena imena dvojice navedenih sportaša. Titule nisu u povijesti zabilježene bez Miočića u borilačkim sportovima i LeBrona u košarci.

Nakon jednog od boljih preokreta u novijoj povijesti, LeBron se odlučio na novu selidbu talenta, ovog puta na zapad gdje je stvorio tandem James-Davis.. Tako su Cavsi još jednom ostali bez Kralja pred novim procesom rebuildinga jer se šampionska momčad odavno raspala.

Draft kuglice donijele su između ostalih Clevelandu Collina Sextona koji polako u drugoj godini prometnuo u vođu ekipe. Bek je sada ušao u svoju treću NBA sezonu te pokazuje kako bi Cavsi uskoro mogli imati All-Star kalibar.

Collin Sexton – novi All-Star igrač ?

Nakon prošlogodišnjih 20.8 poena u prosjeku do karantene, Sexton je iskoristio dugi offsezonski period za individualni napredak jer Cavsi nisu sudjelovali u Orlando balonu. Rad se izgleda počeo isplaćivati već na početku.

Za sada je prva zvijezda Cavaliersa na 26 poena u prosjeku uz čak 63 % preciznosti. Brojke su svakako na njegovoj strani, a navijače može veseliti činjenica da, barem za sada, ne izgleda kao da igra za osobnu statistiku. Radi se o trećem najboljem igraču iz tranzicije u ligi s čak 73 posto uspješnosti realizacije akcija.

Značajan napredak u realizaciji općenito uz sjajne pull-up mogućnosti, pick and roll napadačke sposobnosti donosi mu dosta slobodnih bacanja što pokazuje igračko sazrijevanje. Utakmica protiv Hawksa je možda najbolji primjer kako bi Sexton trebao biti novi „clutch igrač“ Cavsa za velike stvari. To je na kraju i pokazao s 13 poena u zadnjoj četvrtini te je na kraju donio pobjedu svojoj momčadi.

https://twitter.com/cavs/status/1345562755151974400?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1345562755151974400%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fkingjamesgospel.com%2F2021%2F01%2F03%2Fcleveland-cavaliers-when-opportunities-arise-collin-sexton-closer%2F

Sexton polako postaje zvijezda, a dobar momčadski rezultat kao produkt dobrih partija bi mogao rezultirati All-Star pozivom i afirmaciji. To posljedično poziva sponzore i velike ugovore, ali Cavsi nakon tandema Irving-LeBron napokon imaju „closera“ visoke razine.

Sezona je još mlada, ali s trenutnim omjerom i formom (4-2) Cavsi bi sa Sextonom i društvom zasigurno mogli biti dio playoff priče.

Latest Posts

NE PROPUSTITE