Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jesu li Wolvesi najgora franšiza u zadnjih 15 godina ?!

Propustili su draftirati Stephena Curryja, nisu iskoristili dva Kevina (Lovea i Garnetta) u svome primeu. Trenutno imaju Karla Anthonyja Townsa i imaju samo jedan nastup u playoffu u zadnjih 15 godina.

Po pitanju doigravanju samo su Sacramento Kingsi slabiji. Kada gledamo trenutnu sezonu, omjer 7-28 i njihov najmanji postotak pobjeda u povijesti je poprilično zabrinjavajući.

Još od 2004. i jedne pobjede u doigravanju, a od 2014. pa sve do 2020. su imali tri prva izbora na draftu. Stoga je pitanje skautinga definitivno problematično kad se radi o nadolazećim zvijezdama.

Prije toga su imali Kevina Garnetta koji je postao zaštitno lice franšize koje se spominje dan danas. No, ne možemo se oteti dojmu nego reći da su Wolvesi potrošili Garnettove najbolje godine karijere bez nekog učinka.

Velike greške na draftu

Zanemarimo prve pickove, već se prisjetimo 2009. Draft koji je imao Stepha Curryja, Jamesa Hardena i slične, Wolvesi su imali čak peti i šesti pick, ali su propustili Curryja koji je birao kao sedmi pick.

U Minnesoti su odlučili izabrati Rubija i Jonnyja Flynna. Dodajmo kako su još mogli uzeti DeRozana, Teaguea, Jruea Holidayja i mnoge druge.

Putem trade razmjene s Cavsima dolaze do Wigginsa koji nije ostvario cijeli hype u kojem se predviđalo da je novi LeBron…

Uslijedio je niz pogrešaka, a za sada imaju Townsa za kojeg se ne može reći da je pogreška, ali s ovakvim rosterom definitivno ne može daleko.

Već se razmatra kako će uskoro momčad napustiti Towns kako bi novi prvi pick, Anthony Edwards, mogao biti razvijen u novo franšizno lice. Cilj je dobiti hrpu budućih pickova, ali ni to nije garancija uspjeha kad su u pitanju Wolvesi….

Latest Posts

NE PROPUSTITE