Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jim Buss: Lakersi se neæe odreæi Gasola i Bynuma

Jim Buss, kontroverzni sin “gazde” Lakersa Jerryja Bussa, dao je za lokalne novine intervju gdje iznosi neka svoja mišljenja o trenutaènoj situaciji u Lakersima, o Kobeu Bryantu, Mikeu Brownu i ostalim dogaðanjima koja su obilježila predsezonu u drugoj najtrofejnijoj ekipi NBA lige.

Odgovor na pitanje ljubiteljima NBA lige u Los Angelesu tko je vladar grada anðela u ovom trenutku vjerojatno je da su to Clippersi, što zbog Blakea Griffina što zbog novog pojaèanja u liku i djelu Chrisa Paula, ali s time se ne slaže i Jim Buss. Mnogi ga nazivaju luðakom i èovjekom koji uništava Lakerse te želi izbrisati sve ono što je ostalo poslije Phila Jacksona.

Na poèetno pitanje novinara oko razmjene Lamara Odoma za kojeg Lakersi nisu dobili gotovo ništa te nedovoðenje Chrisa Paula i Dwighta Howarda, Buss odgovara bez prevelikog razmišljanja da su Lakersi po njemu i dalje ekipa za naslov bez dodatnih pojaèanja. Dalje je rekao da je svjestan da su mnogi navijaèi iznervirani i ljuti ali da on nije niti najmanje zabrinut oko buduænosti Lakersa i njihove borbe za naslov te da je mišljenja da su Lakersi i dalje najtalentiranija ekipa u Los Angelesu.

Osvrnuo se takoðer i na mišljenja mnogih novinara kako Lakerse kao franšizu treba spašavati dovoðenjem Dwighta Howarda odgovarajuæi da Lakersi i dalje imaju tri All-Star igraèa u ekipi te kako mu ne pada na pamet iæi u razmjenu Bynuma i Gasola za Howarda. Negirao je svaku moguænost da se dogodi takva razmjena te da niti su Lakersi nudili dva svoja visoka igraèa za Howarda niti je Orlando tražio tako nešto.

U drugom dijelu intervjua bilo je više prièe oko tradea Lamara Odoma. Buss je rekao kako se slaže s Kobeom koji je bio ljut zbog tog tradea, te da je i on sam bio itekako iznerviran zbog svega što se dogodilo ali da se taj trade treba gledati kao èisti posao i ništa više. Po njemu Lamar Odom je bio povrijeðen što je bio u razgovorima oko razmjene te da je i sam  rekao da više ne želi biti Laker te da je trade bio jedino moguæe rješenje.

Na pitanje da li su Lakersi bez Lamara Odoma slabija ekipa rekao je da to moguæe tvrditi al da on u to ne vjeruje i kako smatra da su Lakersi dovoðenjem nekih šutera u ekipu uèinili Gasola i Bynuma još dominantnijima. Odbacio je i moguænost da je trade Odoma bio u svrhu štednje jer kako on kaže da se htjelo štedjeti došlo bi do otpuštanja Metta World Peacea ili Lukea Waltona. Buss je istaknuo i to da vjeruje u ekipu te da ima povjerenja u Mikea Browna te da æe neke od spomenutih igraèa možda koristiti u nekim buduæim razmjenama.

U nastavku bilo je govora oko trenutnog rostera za koji on smatra da je odlièan. Kobe je po mišljenu Bussa u sjajnoj fizièkoj formi te da uopæe nije zabrinut što je Kobe u 33. godini života jer æe se on na sve prilagoditi i iæi dalje. Za Gasola kaže kako je on sigurno All-Star igraè dok je  Bynum, ako bude zdrav, sigurno prvi centar Zapada. Napomenuo je i nove igraèe koji su prikljuèeni ekipi i za koje smatra da æe se sjajno uklopiti i koje æe navijaèi obožavati. Spomenuo je i to da su Lakersi 21 milijun dolara iznad salary capa i da æe se to u buduænosti morati smanjiti. Baš zbog toga naglasio je važnost potpisivanja rookie igraèa te pohvalio Devina Ebanksa za kojeg smatra da æe postati sjajan igraè. Na kraju je spomenuo sjajne navijaèe koje Lakersi imaju i za koje vjeruje da æe ove sezone biti šesti igraè za ekipu Lakersa.

Da li je ovo bio samo intervju da bi se navijaèi i igraèi (èitaj Kobe Bryant) umirili ili je Jim Buss u pravu ostaje da vidimo u narednim mjesecima. Ako ništa drugo navijaèima Lakersa ostaje uživati u potezima Kobea Bryanta i vjerovati u sistem Mikea Browna.

Latest Posts

NE PROPUSTITE