Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jimmer Fredette predvodi All – American ekipu

Prije Final Foura sveuèilišnog prvenstva SAD – a, koje æe se ovaj vikend održati u Houstonu, proglašeni su najbolji igraèi ove sezone, popularni All – American team.

Od najboljih pet igraèa ove godine, samo jedan igraè æe biti u moguænosti da sa svojom ekipom osvoji toliko željeni trofej. To je Kemba Walker iz Connecticuta. U petorci su još Jimmer Fredette BYU – u, Nolan Smith Duke, JaJuan Johnson Purdue i Jared Sullinger Ohio.

Jimmer Fredette je dobio najviše glasova, te kao što je ove godine predvodio ligu kao najbolji strijelac, tako mu i ovdje ostatak društva gleda u leða. Jimmer ima prosjek od 28.5 koševa po utakmici, te 40% šuta iza linije za tri poena, a mnogi su bili puno dalje od same crte. Ove godine je postao jedan od najpopularnijih igraèa u NCAA – u, sa svojom igrom je uništavao protivnike, a ekipe kojima je davao 20, 30, 40 poena su bile ”jimmered”.

“Mislim da je ovo veliko postignuæe. Pokazuje kako ima sjajnu radnu naviku, te je potpuno zaslužio biti u ovom izboru. Njegov doprinos za našu zajednicu je ogroman”, reka je njegov trener Dave Rose.

Jimmer je prvi igraè iz BYU – u koji je izabran u ovu momèad nakon Danny Aingea, daleke 1981. godine.

Nolan Smith je drugi po broju glasova, a igraè Duke – a je ove godine na prosjeku 21.3 poena, 4.6 skoka i 5.4 asistencija po utakmici. Morao je na sebe preuzeti ulogu glavnog igraèa, nakon što je Kyrie Irving ozlijedio palac u prosincu, ali na žalost nije uspio dovesti Duke do Final Foura. ”Ovo je bio za mene vrlo dugaèak proces. Napredovati iz godine u godine, raditi na svojoj igri, i do èetvrte godine dobiti i nagradu za vaš trud. Zbilja odlièno”, bio je izrazito sretan s ovim izborom Nolan.

Jared Sulinger je sa 17.2 poena i 10.1 skoka, te sa 53.4% šuta, kao treæi po broju glasova zaslužio ovaj izbor. Na žalost i njegov Ohio je kao prvi nositelj u svojoj regiji ispao od Kentuckya.

“Odmah sam osjetio da on neæe samo utjecati na našu igru, nego na cjelokupnu sveuèilišnu košarku. On je tako zabavan za treniranje, i kada bih trebao birati svoju momèad, Jared bi uvijek bio moj prvi izbor”, rekao je za njega njegov trener Thad Matta.

Kemba Walker æe biti jedini igraè od ove petorice kojeg æemo moæi promatrati na završnom turniru. On je od poèetka sezone igrao odlièno, sa prosjekom od 23.5 koševa. 5.3 skokova i 4.3 asistencije po utakmici, te je bio voða jedne od najmlaðih ekipa na sveuèilištu. ”Ušao sam u sezonu i samo sam želio pobijediti. Pobjeðivanje je mene uèinilo boljim i priznatijim igraèem”. Sav svoj talent je pokazao u finalu regije kada je sa 20 poena i 7 asistencija pomogao Connecticut doæi do Houstona.

JaJuan Johnson je poslijednji u ovom izboru, a krilo Purdue je na prosjeku pd 20.5 koševa, 8.2 skoka. Prvi je igraè Purdue u ovom izboru nakon Glen Robinsona 1994. godine. Zanimljivo je da se Johnson vratio na Purdue, pošto se nakon završetka prošle sezone prijavio na NBA draft, ali je povukao prijavu nakon što je vidio da neæe imati visoki izbor.

U drugoj ekipi su Marcus Morris iz Kansasa, Derrick Williams Arizona, Ben Hansbrough Notre Dame, Jordan Taylor Wisconsin, te Kawhi Leonard San Diego.

Latest Posts

NE PROPUSTITE