Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jimmy Bulter: Nismo više momčad kakva smo bili

Chicago Bullsi pred početak sezone dobili su novog rookie trenera Fred Hoiberga koji je 5 sezona sa određenom dozom uspješnosti vodio Iowu State u NCAA košarci.

Očekivalo se na će u svlačionicu Bullsa unijeti novitete i prepoznatljivu igru u tranziciji koju je preferirao na koledž košarci. No, Bullsi još uvijek se donekle traže u novom sistemu na što je ponajbolji igrač Bikova Jimmy Butler imao dosljedan komentar:

„Nismo više tvrda ekipa kao što smo nekoć bili. Ne borimo se za izgubljene lopte, ne hvatamo skokove, jednostavno ne zalažemo se kao nekada i to se vidi na terenu. Mnogi igrači znaju da mogu igrati snažno i borbeno samo što ponekad zaboravimo kako je igrati tako, zapravo većinu vremena zaboravljamo igrati tvrdo“, zaključio je lider ekipe iz Chicaga koja ove sezone muči muku s ozljedama.

Primjerice, Bullsi pod vodstvom Tom Thibodeaua imali su iste probleme kao i sada, dosta povreda ključnih igrača, no igrali su zaista tvrdo i svaki protivnik morao se preznojiti protiv Bikova. Takav je bio mentalitet Thibsa i to se odrazilo na igru.

Dok ove sezone bilo je utakmica kada su Bullsi bili zaista težak protivnik koji je igrao s dosta energije, ali bilo je i mečeva kada je nedostajalo zalaganja i borbenosti i rezultirale su blowoutom.

Činjenica je da Bullsi polako postaju momčad Butlera, a ne Derrick Rosea kakvi su nedavno i bili. Dosta toga ima i u tome da je Joakim Noah izbubio mjesto u startnih pet, što je njemu postalo frustrirajuće da bi nakon toga završio sezonu povredom ramena.

Sve ove stvari utječu na to da bi Bullsi mogli ostati bez playoffa ove sezone. Vodit će borbu s Pistonsima i Wizardsima za to posljednje mjesto na Istoku što neće nimalo biti lagan zadatak.

Ukoliko žele bili dio košarke i nakon regularne sezone Hoiberg i društvo morat će zaigrati čvršće na obje strane parketa. Dok na ljeto ako Fred ostane trener, a vjerojatno hoće (ugovor 25 milijuna dolara na 5 godina) uprava Bullsa treba prilagoditi igrače Hoibergovom načinu igre i pri tome pronaći igrače koji će adekvatno odgovoriti zalaganju, borbenosti kao što su Bullsi nekoć imali.

Latest Posts

NE PROPUSTITE