Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jimmy Butler: Želim da mi trener prigovara

Uslijed promjene trenera zatim identiteta i načina igranja košarke Chicago Bullsi propustili su prošlosezonski playoff. Kada tome još dodate nesuglasice u svlačionici onda shvatite kakvi su problemi bili u Wind Cityju.

Najbolji igrač Bullsa Jimmy Butler imao je određenih problema s trenerom Fredom Hoibergom posebice u trenutcima kada je Jimmy aludirao na blag način treniranja ovog rookie trenera.

Sada pred početak nove sezone, druge za Hoiberga na klupi Bullsa, Butler nije promijenio svoje mišljenje:

„Razgovarao sam s Fredom. Zaista bih volio da mi prigovara za svaku lošu sitnicu koju sam napravio“, započeo je Jimmy.

„Kažem to zbog mlađih momaka u timu, jer recimo kada bi Tony (Snell) ili Doug (McDermott) promatrali odnos trenera s igračima shvatili bi da trener ako mene kritizira može kritizirati i mlađe igrače dosta češće. Smatram da je trener sada spreman za takvo nešto s obzirom da mu je protekla sezona bila prva na klupi.  Realno gledajući ja sam igrač, kao i svaki drugi s kojim možete raditi, tako da trebam čvršću ruku trenera kako bi bili bolja momčad.“

Povijest nam pokazuje kako su San Antonio Spursi bili kontinuirano dobra momčad zahvaljujući kritikama Gregga Popovicha bez obzira na ime i reputaciju igrača. To je upravo ono što Butler zahtjeva od Hoiberga kako bi se pomogao mlađim kolegama.

Ako se Hoiberg odluči za takav pristup vjerojatno bi pozitivno utjecalo na igru Bullsa kao i na stanje u svlačionici. Pridošlice u Chicago, Dwayne Wade i Rajon Rondo otvoreno su priznali da je ovo momčad Butlera tako da ne bi trebalo biti problema s kemijom kao što je bilo dok su Derrick Rose i Joakim Noah nosili dres Bullsa.

Nema sumnje da Butler pokušava da bude lider momčadi u pozitivnom pravcu no, hoće li Hoiberg uspjeti posložiti kockice u svojoj drugoj sezoni na klupi momčadi iz Grada Vjetrova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE