Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Joakim Noah: ”Pokušavam unijeti energiju svaku veèer”

Centar/krilo Chicago Bullsa, Joakim Noah, sada trenutno igra svoju drugu sezonu i na terenu prosjeèno boravi 21.9 minute i za to vrijeme ubacuje 5.7 poena, bilježi 6.8 skokova i 1.41 blokada po utakmici. Još razvija svoje vještine i pokazuje potencijal da bude jedan od glavnih igraèa Bikova u predstojeæim sezonama. Koji su tvoji ciljevi za ostatak sezone?
Nikada nisam dospio u doigravanje i to mi je glavni cilj. Trenutno je nekoliko ekipa koje zajedno sa nama love zadnji voz za doigravanje. Sada je svaka utakmica od velikog znaèenja. Morate napredovati kao momèad i nadati se da je to dosta da upadnete.

Na koji naèin ti pomažeš ovoj ekipi?

Samo pokušam unijeti energiju svaku veèer, igrati dobro, i odigrati napornu obranu. Volim raditi sve one male stvari na terenu zato jer imamo puno odliènih strijelaca, i to je naèin na koji ja pridonosim ovoj ekipi.

Koja je velika razlika izmeðu NBA i koledža?
Na koledžu imaš tri ili èetiri dana da se pripremiš za utakmicu. Svaki trening je usmjeren na jednu ekipu. U NBA ligi igraš protiv tako puno izvrsnih igraèa dan za danom. Sinoæ igraš protiv Dwighta Howarda, veèeras protiv Brook Lopeza, a za dva dana protiv Yao Minga. Ludo je igrati ovako užurbanim tempom protiv najboljih igraèa svijeta. Neke od ovih igraèa si gledao odrastajuæi, a sada odjednom igraš protiv njih. To je odlièan osjeæaj.

Kakav je bio osjeæaj biti draftan od strane Bullsa u tvom rodnom gradu?
Da se to sve odvija ispred tvojih prijatelja i obitelji je uzbudljivo. Nisam spavao tjedan dana poslije drafta jer sam bio uzbuðen. Bio je to nevjerovatan osjeæaj i nešto o èemu svaki klinac sanja. Radiš jako naporno da bi došao do toga. I onda u tom trenutku shvatiš da to ne može reæi bilo tko da je proživio.

Kakav je osjeæaj bio igrati u Gardenu kao profesionalac?
Volim igrati u NY-u jer mi je to dom. Nema sumnje da je poseban osjeæaj biti u toj NY armosferi. I to mi podiže razinu snage. Odrastao sam gledajuæi Knickse i zaista je bilo posebno kada sam igrao prvi put protiv njih u MSG. Još se naježim.

Latest Posts

NE PROPUSTITE